Korisne i zabavne vještine koje možete početi savladavati već danas

Piše: Redakcija

Kada ste posljednji put naučili nešto novo i uživali u tome? Savladavanje novih vještina može početi već danas. Ovo su samo neke od njih, inspirirajte se njima i pronađite hobi ili vještinu koja će vas posebno veseliti.

Organizacija doma

Dom bi trebao biti naše utočište, smiraj kojem se vraćamo na kraju napornog dana. Međutim, ako je prepun stvari koje ne koristimo ili niti ne znamo čemu uopće služe, teško će biti postići osjećaj oaze.

Jedan od najlakših načina kako ćete se istinski organizirati i riješiti se nepotrebnih stvari je tzv. Konmari metoda, nazvana tako prema azijskoj stručnjakinji organizacije Marie Kondo, koja ima i svoju emisiju na Netflixu.

Tom ćete metodom naučiti kako smisleno organizirati dom, kako se riješiti stvari koje više ničemu ne služe, ali i kako u dom unositi samo ono što zaista volite.

Jednom kada dobro organizirate prostor oko sebe, primijietit ćete da ćete osjećati potrebu za unošenjem promjene i na svim drugim poljima života.

Kuhanje

Svi mi volimo povremene dostave hrane na kućna vrata ili brzinske odlaske na gastro odjele velikih trgovina, no kuhanje kod kuće može biti prava terapija i vrlo korisna vještina.

Ovisno o tome na kojoj ste razini kuhanja, posegnite za novim receptima. Internet je prepun videa prema skupinama namirnica, prema spremnosti osobe, ali i budžetu, pa tako baš svako može pronaći nešto za sebe. Jednom kada naučite kuhati novo jelo, bit ćete vrlo ponosni na sebe te ujedno dobiti želju za još više učenja.

Sviranje instrumenta

Žalite li možda za tim što ne znate svirati klavir ili što niste jedna od onih osoba koja će na nekom druženju spontano zasvirati gitaru? Sve se to vrlo lako može promijeniti.

Kao i kod učenja stranih jezika, i ovdje su apsolventi muzičkih akademija ili maturanti muzičkih škola odlična odskočna daska jer će svoje usluge ponuditi po povoljnijim cijenama. Samo se ohrabrite i dogovorite prvi sat.

Crtanje ili slikanje

Kada ste posljednji put uzeli u ruke kist ili bojice? Neka to bude danas.

Naime, sam čin slikanja ili crtanja energizira nas, smiruje, opušta i pomlađuje naš duh. Što nam se god događa u životu, tokom tih pola sata ili čak i samo nekoliko minuta dok smo u svom svijetu u kojem postojimo samo mi i boje, zaboravljamo sve ono loše što nam se događa.

Osim toga, da bi bilo tko krenuo u istraživanje svijeta mogućnosti slikanja, ne treba biti određene dobi, finansijskog stanja niti savršenog zdravlja. Važno je prepustiti se i istraživati svoje mogućnosti.

Izvor: Zadovoljna.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti