Požar uzrokovao milionsku štetu: Bivši Severinin suprug ostao bez skupocjene jahte

Piše: Redakcija

U požaru u Kaštelima u Hrvatskoj prošle nedjelje potpuno je uništeno pet brodova, a mnogo ih je izgorjelo. Jedna od njih pripada Milanu Popoviću, bivšem Severininom suprugu, a iz videa se vidi da je od njegove jahte ostao samo pepeo.

Popovićeva jahta je potpuno uništena.

Milan je potvrdio za hrvatske medije u telefonskom razgovoru da mu je u požaru u Kaštelima izgorjela jahta.

– Da, i moja je jahta izgorjela – naveo je preduzetnik Popović.

Požar je u subotu uveče krenuo u marini u Kaštel Gomilici gdje su bili vezani najveći i najskuplji brodovi. Dva su broda potpuno potonula.

– Šteta će se zbrajati u milionima. Svi brodovi su kasko osigurani, nekih većih šteta u samoj Marini Kaštela nije bilo, a policija sada radi svoj posao kako bi se utvrdile okolnosti i uzrok požara – kazao je vlasnik marine Josip Berket.

Naknada štete i sve detaljne procjene uslijediće nakon zvaničnog potvrđivanja uzroka požara. Vlasnici oštećenih brodova pokušaće štetu da naplate od vlasnika, odnosno njegove osiguravajuće kuće.

Inače, Popović je u januaru kupio zemlju na izuzetno atraktivnoj lokaciji u Zagrebu.

– Istina je da sam se s porodicom odlučio da kupim zemljište na kojem ćemo napraviti novu porodičnu kuću. Postojeća nam je već malo tijesna. Sinovi odrastaju i treba im sve više prostora, pa ćemo se, nadam se uskoro, preseliti u komotnije uslove – rekao je Popović.

Već sljedećeg mjeseca prenio je na sebe novo imanje od 3.000 metara kvadratnih, koje je platio 1.850.752 eura, platio porez sa kojim ga je zemljište koštalo nevjerovatnih 2.247.342 eura, te krenuo u akciju s arhitektima koji su angažirani na projektu kuće između Babonićeve i Horvatovca.

Izvor: 24sata.hr

Pročitajte još