Za crveni tepih se šminkaju same

Piše: E.Dž.

Mada većina misli da sve slavne dame imaju dežurne ekipe zadužene za njihovo uljepšavanje, to nije uvijek slučaj. Najljepša poznata svjetska lica zapravo su često vješte „same svoje majstorice“. Otkrili smo koje dive se same šminkaju i koje su njihove beauty tajne

 

Taylor Swift

Osim što se sama često šminka, Taylor uređuje i svoju kosu. Tako se, gostujući u jednoj emisiji, pohvalila da je sama napravila jednostavnu punđu s opuštenim šiškama, a njeni slatki prirodni uvojci su došli do izražaja. Također, i sama je svoj stilistte bira svoje modne kombinacije. Često poručuje da je ljepota u jednostavnosti i minimalizmu.

 

Lady Gaga

Iako se Lady Gaga za većinu svojih performansa oslanja na dugogodišnju šminkericu Saru Tanno, nedavno je pokazala vještine nanošenja olovke za usne na Instagram videu. Na događaju brenda za Gaginu liniju šminke, Tanno je otkrila da se Gaga često samostalno šminka kada se ne pojavljuje na nekom većem skupu.

– Uvijek je prilično dobra sa svojom crnom olovkom za oči, maskarom i ružem, ali nikada nije sama stavila sjenu za oči – rekla je njena šminkerica.

 

Meghan Markle

I kraljevska snaha je poput svih ostalih ljudi. Meghan se sama šminka čak i za kraljevske nastupe. Iako postoje izuzeci, jer, naravno, njen dugogodišnji šminker Daniel Martin šminkao ju je za vjenčanje, ipak ona najčešće make-up radi sama.

 

Maisie Williams

U popularnoj„Igri prijestolja“, Arya Stark radije bi prerezala grlo nego da se dotjeruje, međutim, ona je jako vješta s kistom kao i s „plesom u vodi“, što je dokazao i nevjerovatni izgled, koji je sama napravila za crveni tepih.

 

Bella Thorne

Kad god me vidite našminkanu, znajte da sam to sama napravila – rekla je jedne prilike američka glumica, model, pjevačica. Ona je, od prljavih kistova dobila dermatitis na licu, pa je odlučila da to nikada više neće dopustiti. Sama je svoj majstor za make-up i odlično to radi.

 

Zendaya

I ova slavna glumica i pjevačica se često sama šminka za crveni tepih. Također je nedavno rekla da će početi snimati i tutorijale na YouTubeu, da bi svima pokazala kako ona to radi.

 

Diane Kruger

Uvijek sam bila okružena sjajnim šminkerima dok sam se bavila modelingom i naučila sam mnogo od njih. Trudim se da ne pretjerujem i pustim da haljina sve govori. Zaista nisam za konturiranje i teške podloge, ali prirodno imam prilično guste obrve, što mi se jako sviđa – rekla je njemačka glumica i bivša manekenka koja se, također, često sama šminka

Još impresivnije, Diane sama i boji kosu.

Tekst prenesen iz aktuelnog printanog izdanja magazina “Azra”

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti