Joe Biden je Jill pet puta prosio prije nego je pristala

Piše: Redakcija

Twitter

Joe Biden predsjednik SAD je čak pet puta prosio svoju sadašnju suprugu Jill Biden dok ona konačno nije izgovorila sudbonosno “Da”. Kako je navela, željela je da ovaj brak uspije i da bude potpuno sigurna da je Joe čovjek njenog života.

Jill je rođena 1951. godine i odrasla u italijansko-američkoj porodici u predgrađu Philadelphije. U prvi brak je ušla s 19 godina s bivšim fudbalskim igračem Billom Stevensom sa kojim je bila u braku četiri godine, nakon čega su se rastali.

Joa Bidena je upoznala kao udovca sa dvoje maloljetne djece godinu dana nakon razvoda. Biden, sadašnji predsjednik SAD, postao je udovac i samohrani roditelj kada je izgubio suprugu Neiliz Hunter i svoju kćerku Naomi u saobraćajnoj nesreći. Jill je u to vrijeme stekla diplomu engleskog jezika i imala je želju da radi kao profesorica.

„Završavala sam fakultet i izlazila sam sa momcima u farmericama. Kada je Joe ušao kroz vrata, videla sam da na sebi ima sportski sako i mokasine. Pomislila sam da nećemo završiti zajedno ni za milion godina. Bio je devet godina stariji od mene! Ali, otišli smo u bioskop i stvarno smo kliknuli. Kada me otpratio kući, rukovao se sa mnom i poželio mi laku noć. Otrčala sam gore i u 1 ujutro nazvala majku i rekla joj: „Napokon sam upoznala gospodina!“,  ispričala je Jill za „Vogue“ kako su se upoznali.

Par se vjenčao 1977. godine nakon što je on pet puta zaprosio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)


„Govorila sam mu ‘ne još’, ‘ne još’… To je bilo zato što sam se do onda već zaljubila u njegove sinove i imala sam osjećaj da ovaj brak ne smije da propadne. Dječaci su već jednom izgubili majku i ja nisam mogla da dopustim da u meni izgube još jednu. Morala sam da budem 100 posto sigurna da je to to“, objasnila je Jill kada su je pitali zašto je toliko puta odbijala Joa.

Nakon četiri godina braka par je dobio kćerku Ashley 1981. godine.

„Ona mi je vratila moj život nazad. Zbog nje sam počeo da mislim da bi moja porodica ponovno mogla da bude cijela“, napisao je Joe u svojim memoarima.

Dugogodišnja profesorica engleskog jezika doktorirala je 2007.godine na „Northern Virginia Community College“ i na proslavi je upravo Joe predao njen doktorat.

„Kada je Joe postao potpresjednik svi su se pitali da li mogu ujedno biti i prva dama i raditi kao profesorica, samo se Joe to nije pitao, uvijek sam imala njegovu podršku i znao je da ja to mogu“, rekla je Jill.

Izvor:24.sata.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti