Blog “Studenti o mladima”: 25 novih priča budućih komunikologa

Piše: I.J.

25 novih priča studenata 3. godine Odsjeka Komunikologija/Žurnalistika Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu objavljeno je na blogu Studenti o mladima. Radovi su nastali u okviru predmeta Online novinarstvo i TV novinarstvo, čime je nastavljena višegodišnja tradicija rada na blogu na kojem studenti promoviraju svoje praktične novinarske vještine.

U okviru projekta Media Incubator, kojeg Fakultet političkih nauka UNSA realizuje u saradnji sa Goethe Institutom BiH, žiri u kojem su kolegice i kolege iz bosanskohercegovačkih medija i akademske zajednice, od objavljenih priča odabrat će one koje ulaze u uži izbor za nagrade za najbolje društveno odgovorne studentske priče. Nakon toga, žiri kojeg čine kolegice i kolege iz njemačkih medija, dodijelit će nagrade za 3 najbolje priče. Prva nagrada je putovanje u Njemačku i kurs njemačkog jezika u Goethe Institutu BiH.

U međuvremenu, studenti snimaju i video priče o svom iskustvu učenja o društveno odgovornom novinarstvu, koje će, osim za takmičenje, kasnije služiti i kao edukativni materijal na platformi e-nastave. Iako je pandemija usporila i u mnogo čemu zaustavila brojne procese u društvu, praktičan rad sa studentima je, unatoč svemu, nastavljen.

Priče i biografije studenata možete pogledati na blogu: https://fpnmladi.wordpress.com/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti