Alergična na muža: Kad me zagrli vrištim od bolova

Piše: Redakcija

Često možemo da čujemo rečenicu da je žena “alergična na svog muža”.

Ipak, iako se to često kaže u šali, Johanna Watkins, ima ozbiljan problem, jer je ona bukvalno alergična na svog supruga.

Nesretna Johanna sama živi u svojoj sobi posljednjih godinu dana. Alergična je na gotovo sve – prašinu, hranu, svijetlo, razne hemikalija, na supruga. Suprug Scot je izgradio “sigurnosnu sobu” za Johanu, tj. prostoriju bez prozora u kojoj je sve obavijeno plastičnim pokrivačem.

Meet The Woman Who's Allergic To Everything - Including Her Husband

Johanna je posjetila čak 30 ljekara dok nije saznala šta joj se događa. Dijagnoza je prestravila, boluje od rijetkog sindroma zbog čega je alergična gotovo na sve. Pa čak i na ljude.

Ona živi u potpunom mraku na prvom spratu njihove kuće. Iz sobe samo izlazi kad odlazi kod ljekara.

“Čim se otvore vrata, ja mogu da ga osjetim. Tijelo mi potpuno poludi, grlo mi se stegne… Kada me zagrli, ja vrištim od bolova. Neizdrživo”, rekla je Johana koja dane provodi čitajući knjige, telefonirajući, šalje mailove, moli se…

Johanna Watkins: Minnesota Woman Allergic to Husband | PEOPLE.com

Ipak, suprug Scot je podržava u svemu i dalje ostaje pozitivan kada je njihova budućnost u pitanju.

“Mogu se buniti oko sto stvari, ponekad mi dođe da dignem ruke od svega, ali na kraju dana pomirim se sa situacijom. Imamo podršku divnih ljudi i to mi je najvažnije”, rekao je Scot.

Izvor: cdm.me

(L.B.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti