Dino Šoše predstavlja spot za pjesmu „Sve“: Pjesmu o ljubavi muškarca prema ženi prati filmska priča o ljubavi muškarca prema muškarcu

Piše: Redakcija

Stihovi, notni zapisi, ali i poruka nove pjesme „Sve“, koju potpisuje i izvodi bh. muzičar Dino Šoše, sigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse muzičkih znalaca i istančanih sluhista. Riječ je o drugom singlu sa Dininog trećeg albuma „Makul“, koji je nastao prije nekoliko mjeseci, a čija je ekranizacija i produkcija završena ovih dana. Dinu je za priču spota, koji prvi put na ovim prostorima govori o ljubavi muškarca prema muškarcu, inspirirala kampanja grada Beča, koja govori o ravnopravnosti među različitim nacijama, spolovima, na kraju, općenito među ljudima.

-Poruka kampanje glasila je: “Beč vas voli, bez obzira na to koga vi volite”. I zaista, ravnopravnosti nema, prije nego što se heteroseksualci ne zauzmu za homoseksualce, mladi za stare, muškarci za prava žena, Srbi za Bošnjake, i tako redom. Moj prilog toj borbi za ravnopravnost je pjesma “Sve”, tačnije spot, koji je priča o nesretnoj ljubavi muškarca prema muškarcu. Prvi ovakve vrste na prostoru bivše Jugoslavije. Jer, ljubav može biti moja, tvoja, njegova, njena – ali je uvijek ljubav! Tako da je i poruka ove pjesme ista: ja vas volim, bez obzira na to koga vi volite. Život je zaista suviše kratak da bismo ga trošili na mržnju, posebno na onu najnelogičniju – prema tuđoj ljubavi – kaže Dino i objašnjava kako tekst pjesme „Sve“ govori o ljubavi muškarca prema ženi, ali ga prati filmska priča o ljubavi muškarca prema muškarcu.

-Obje ljubavi, nažalost, su nesretne, i po tome veoma slične. Tako da je i poruka: “ljubav = ljubav”. Završna scena, u kojoj se vidi slika noge glavnog aktera priče i Isusa Krista, namjerna je paralela, jer su obojica nesretno završila zbog ljubavi, a zbog koje su odbačeni od sredine. Navjerovatan je to paradoks.

Glavne junake ove, gotovo filmske priče, na koju, vjerujemo, niko neće ostati ravnodušan utjelovili su glumci: Dejan Ivanić, Nemanja Vojvić i Isidora Marković, a spot je snimljen u Crnoj Gori na selu.

-Teško je naći prikladniju lokaciju gdje možeš kamerom uhvatiti jaz između zamišljenog i stvarnog života. Nadalje, meni kao čovjeku Hercegovine je poprilično blizak taj krš,…, (smijeh). Šalu na stranu, predivni ljudi, predivne slike i priča koja je po svemu posebna. Veoma sam sretan zbog toga – iskreno će Dino.

Pjesmu „Sve“, ali i spot poslušajte i pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=VEoI5HVN1R0

Produkcija:

Spot:

Produkcija: MI MEDIA
Režija: Miodrag Marković i Isidora Marković
Asistenti: Marko Vuković, Jovan Zajić
Glumci: Dejan Ivanić, Nemanja Vojvić, Isidora Marković
Stilista: Lazar Ilić
Sminka: Vanesa Djurašaj

Pjesma:

Pjesma je rađena u beogradskom POPMARK studiju, producenti su izvrsni Marko Milatović i Vladan Popović Pop.

Aranžman :Marko Milatović/Vladan Popović / Studio PopMark
Produkcija / Studio PopMark Beograd
Bubanj : Marko Kuzmanović
Perkusije : Vladan Popović-Pop
Acc .Gitare / El.Gitare / Citra : Uros Teofilović
Klavir/ Sintovi / Programing : Marko Milatović
Bass : Dejan Antović
Prateći Vokali : Vladan Popović- Pop

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti