Hadžihafizbegovećava uspomena na poginule Krajišnike: Voljeli su Bosnu u sebi, a ne sebe u Bosni

Piše: M. K.

Na današnji dan prije sedam godina, bh. glumački velikan Emir Hadžihafizbegović otvorio je hair česmu u mjestu Vrnograč kod Velike Kladuše, čiju gradnju je i inicirao želeći na taj način odati počast trojici navijača nogometne repretentacije BiH – Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću.

-Voljeli su Bosnu u sebi, a ne sebe u Bosni – rekao je tada Hadžihafizbegović.

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović smrtno su stradali u oktobru 2013. godine, u sudaru sa kamionom na putu u blizini mjesta Lomža, 150 kilometara od Varšave, vraćajući se iz Kaunasa u Litvaniji, gdje su naši reprezentativci pobjedom nad Litvanijom osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Preživio je samo njihov prijatelj Adis Ćoralić.

Navijačka grupa “Ljuti Krajišnici”, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, i danas je aktivna i redovna na svim utakmicama našeg nacionalnog tima.

Hair česma pred duše poginulih Krajišnika otvorena je u prisustvu oko 5.000 ljudi.

Hadžihafizbegović se i danas s ponosom sjeća sjajnih momaka koji su izgubili živote i puno mu znači uspomena na njih  kroz hair česmu.

-Ko nema kulturu sjećanja taj nema ni kulturu življenja. Ovo je trajna uspomena na njih, je oni nisu poginuli samo za reprezentaciju BiH, nego za državu Bosnu i Hercegovinu. Njihova smrt gotovo je antička priča – poručio je Hadžihafizbegović.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti