Salma Hayek potpuno otvorena i iskrena: Vodim bitku s kilogramima

Piše: Lejla Halimić

Jedna od najpoznatijih holivudskih zvijezda meksičkih korijena karijeru je počela glumeći u TV sapunicama, a danas je jedna od najpriznatijih umjetnica svijeta. Osim neizmjernim talentom, Salma je pažnju privukla i nestvarnim izgledom i zanosnom figurom. Za njom, čak i u 54. godini, uzdišu milioni. Međutim, u intervjuu za magazin „InStyle“ Salma je priznala kroz šta, zapravo, prolazi. Glumica je otvoreno govorila o borbi koju vodi s izgledom

Zbog uloge u filmu „House of Gucci“, Salma Heyek se morala udebljati, a sada ima problema sa skidanjem kilograma. Otkrila je da osjeća pritisak od društva zbog svog izgleda i normi koje su nametnute o tome kako žena treba da izgleda. Salma je na Instagramu često objavljivala fotografije u kupaćim kostimima, te su se mnogi divili njenom izgledu. Međutim, glumica je priznala da stvari nisu baš onakve kako izgledaju, te da na društvenim mrežama objavljuje fotografije od prošle godine.

– Ne sramim se priznati to, jer sam ponosna što sam danas došla do te tačke spoznaje. Do sada sam izgubila vrlo malo kilograma. Svi me bodre i govore kako sam izgubila mnogo, ali zapravo proces dugo traje – iskreno je govorila Hayek.

Žena ne smije ostarjeti

Zvijezda filmova “Desperado” i “Frida” slovi za jednu od najljepših žena u svijetu, ali i ona se, priznala je u nedavnom intervjuu za magazin “People”, ponekad nosi s nesigurnostima kad je riječ o njenom fizičkom izgledu.

– Prije sam bila mnogo kritična prema sebi. Ali, kad danas pogledam svoje fotografije u 30-ima ili 40-ima, ljepša sam sebi nego što sam tad mislila, baš me zanima šta ću reći o sebi za 10-ak godina – izjavila je tada Salma.

Glumica prvenstveno želi smršati zbog svog zdravlja, ali također je otkrila da osjeća pritisak zbog toga kako izgleda.

– Kako godine prolaze, od nas se očekuje da ne starimo – kazala je Hayek.

Ipak, Salma je zadovoljna svojim tijelom, jer, kako kaže, zahvalna je za to, uzimajući u obzir koliko je toga u životu prošla.

– Koliki sam pritisak i osudu svome tijelu tokom života nanijela, ono je itekako darežljivo prema meni – govorila je Salma , te dodala da za sebe ne smatra da je najzgodnija, ali zna da za njene godine i način života koji ima, zapravo se i dobro drži. Sve to pripisuje meditaciji.

Glumica je nedavno progovorila i o neugodnom iskustvu s početka holivudske karijere. Iako je prve uloge ostvarila u meksičkim sapunicama krajem 80-ih godina, vrata Hollywooda otvorila joj je uloga u filmu “Desperado” reditelja Roberta Rodrigueza u kojem je glumila partnericu Antonija Banderasa. Salma je tokom gostovanja u podcastu “Dax Shepard’s Armchair Expert” otkrila kako je izgledalo snimanje intimnih scena i priznala da je na snimanju osjećala strašnu nelagodu.

– Bila sam potpuno prestravljena. Počela sam neutješno plakati na setu, bilo me strah, mislila sam da ja to neću moći. Zapravo sam se najviše bojala Antonija. On je, ustvari, bio jako drag, ali plašila me ta njegova sloboda. Njemu su te scene seksa bile ništa, a ja sam jecala. Reditelj Robert Rodriguez i on bili su nevjerovatni. Ni na šta me nisu prisiljavali, nisu vršili pritisak na mene. Bili su svjesni da je meni to traumatično iskustvo pa su me čak pokušali i nasmijati. Sjećam se da nisam ispuštala ručnik kojim sam bila pokrivena iz ruku, ali nekako smo ipak i to snimili – prisjetila se Hayek koja je danas u odličnim odnosima s Banderasom.

Za kraj je zaključila kako cijela ova priča danas možda zvuči pomalo smiješno, no da je ženama u takvim situacijama mnogo teže.

– Stalno sam razmišljala o svom ocu i bratu, pitala se hoće li oni to vidjeti, hoće li ih drugi ljudi zadirkivati zbog mene. Muški glumci se s tim ne moraju nositi. Njihovi očevi vjerovatno su samo ponosni što im sin glumi macho tipa u krevetu – zaključila je tada slavna glumica.

Ne bi bila to što jeste bez meditacije

Danas Salma Hayek živi skladan život u Londonu sa suprugom Francois-Henrijem Pinaultom i njihovom 13-godišnjom kćerkom Valentinom, ali priznaje da joj je meditacija spasila um i tijelo, te da danas ne bi bila to što jeste bez meditacije.

Hayek se meditacijom bavi od svoje 30. godine, kada se počela suočavati s bolovima u donjem dijelu leđa zbog kojih nije čak mogla ni ustati iz kreveta.

– Meditacija čini da osjetite lakoću i slast svoga tijela. To je uživanje. Kada usavršite tehnike disanja, tada možete istražiti svoje tijelo u potpuno drugoj dimenziji, također pomaže da ostanete pribrani i naučite se nositi s očekivanjima – otkrila je glumica.

Međutim, Salma je tužna što svoju 13-godišnju kćerku ne može da uvede u svijet meditacije, jer je to za jednog tinejdžera najdosadnija stvar na svijetu. Hayek se nada da će jednog dana njena kćerka uvidjeti beneficije meditacije.

Teška borba s Coronom

Još na početku pandemije Salma je dobila pozitivan test na Corona virus. U intervjuu je otkrila da se još nije u potpunosti oporavila. U jednom trenutku stanje joj se toliko pogoršalo da je završila na kisiku, nakon čega je sedmicama bila u izolaciji u jednoj sobi u svom luksuznom domu u Londonu.

Doktor mi je savjetovao da odem u bolnicu, jer mi je bilo jako loše, ali rekla sam ‘ne hvala’, radije ću umrijeti kod svoje kuće – ispričala je Hayek.

U međuvremenu, nakon što je poslije dugotrajne borbe ipak preboljela virus, vratila se snimanju novog filma “House of Gucci”. Ali, kako je istaknula, još vraća snagu nakon teške bolesti.

“House of Gucci”

U filmu “House of Gucci” reditelja Ridleyja Scotta, Hayek glumi u društvu muzičarke i pjevačice Lady Gage, koja portretira kontroverznu Patriziju Reggiani, a o kojoj Salma ima samo lijepe riječi. Hayek, koja igra Pinu Auriemmu, blisku prijateljicu Gaginog lika, u nedavnom je intervjuu ispričala kako je Gaga profesionalna i nevjerovatno talentovana, a pohvalila je i njen savršen naglasak. Razgovarale smo samo telefonski, međutim, ona je već zvučala kao Patrizia. Izuzetno je talentirana, a kako ima nevjerovatan sluh, može s lakoćom skinuti akcente, što ne mogu svi. Nisam mogla dočekati početak snimanja filma – pohvalila je Salma 35-godišnju dobitnicu Grammyja u intervjuu za “Variety”.

Dodala je i kako je mnogo posvećena ulozi, disciplinirana i timski igrač. Premijera filma “House of Gucci” očekuje se s velikim zanimanjem do kraja ove godine, a osim Lady Gage i Salme Hayek, glume i Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons i Jared Leto.

Postaje režiserka

Osim borbe s kilogramima, Salma se trenutno priprema i, kako kaže, za najvažniji projekt svoje karijere. Naime, ona piše scenarij za film koji želi režirati već 17 godina. Otkrila je da je priča u potpunosti originalna, ali da je problem što film uopće neće biti jeftin, te zbog toga ne zna kada bi se film mogao realizirati.

Tekst prenesen iz aktuelnog printanog izdanja magazina “Azra”

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti