Halid Bešlić o Indiri Levak: Ona je mene kupila davno jednom rečenicom…

Piše: Redakcija

Pjesma “Iskra” spojila je dvije regionalne zvijezde – Indiru Levak i Halida Bešlića.  Njihov duet publika je imala prilike premijerno da čuje na Festivalu u Vodicama. Gostujući online u emisji “Jutro”, Halid i Indira su objasnili čija je ideja bila za njihov spoj.

Na početku emisije pjevačica je ispričala kako je sve počelo.

-Halid i ja smo dugogodišnji prijatelji. Kada je pjevao na Koševu, rekla sam mu: „Halide moramo snimati taj duet“. Ta se saradnja jako dugo kuhala i hvala Bogu sad se izrealizirala, jer ne možeš neke stvari isforsirati u životu. Jednostavno se pjesma mora dogoditi. Čula sam pjesmu u studiju i rekla sam, da to je to, sad ću pjesmu poslati Halidu da on to fino posluša. I moram priznati Halid je rekao da mu je pjesma ok, ali da tu još nešto fali, da treba pričekati malo, ali ja sam mu rekla nema čekanje, odmah ćemo je sad snimiti. Ono što je predivno su reakcije ljudi. Pjesma već u par dana ima pola miliona pregleda. Sretna sam i hvala svima koji su zavoljeli ovu lijepu pjesmu, rekla je Indira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Indira Levak Official (@indiralevak)


Voditeljica je upitala Halida kako se izborio s Indirinom energijom?

-Ona je mene kupila davno jednom rečenicom. Ona je bila u vrhu popularnosti svoje karijere i jednom prilikom je dala intervju i rekla: „Ja kad se budem ponovo udavala, samo će mi Halid pjevati na svadbi“. I to je meni bilo stvarno simpatično. Onda sam je upoznao i od tada se družimo. Pjesma je dobra, bolja je ispala nego što sam ja očekivao. Ja imam običaj da kažem Bože dragi ova energija, pa to nije normalno. Ona može da iznosi energiju, kad bi bila iznos bila bi velika biznis varijanta, našalio se Halid.

Spojili nespojivo

-Ono što je meni divno je što smo spojili nespojivo. Svi kažu spoj dance muzike i narodne. Svi koji znaju, znaju da volim tamburicu i harmoniku. Ja sam završila muzičku školu, gdje sam naučila svirati hormoniku i klarinet. Međutim ja muziku dijelim na dobro i lošu. Ja sam uistinu jako sretna. Morate vidjeti spot. Moram priznati, ta velika harmonija što je vladala u spotu i taj veliki dernek to morate vidjeti. Uživali smo, kasnije smo zapjevali do ranih jutarnjih sati sa tamburašima nastao je lom, kazala je pjevačica.

Izvor:prva.rs

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti