Tajne sjajnog izgleda najpoznatijih sportistkinja

Piše: L. M.

Savršen izgled sportistkinja zasigurno je rezultat zdrave ishrane, svakodnevnih treninga, ali postoje i beauty tajne koje one koriste kako bi na terenu ili stazi izgledale perfektno.  U nastavku saznajte neke od trikova najpoznatijih svjetskih sportistkinja, koji mogu biti od koristi svima, posebno tokom ljetnih dana, kada se mnogo više znojimo

 

Serena Williams

Serena Williams će definitivno ostati upamćena u svijetu sporta. Jedna je od najuspješnijih teniserki svih vremena. Kada se Serena pojavi na terenu, osim magije koju stvara svojom igrom, nikome ne promakne ni blistavost njene kože. Natasha Gross, vizažistica Serene Williams, otkrila je tajne njenog make-upa. Serenin izgled šminke uglavnom ostaje isti, od fotografiranja do crvenog tepiha. Minimalno sjenilo za očitrepavice, kontura – to je sve što joj je potrebno. Serena najviše voli prirodni glam, koji ističe njene crte lica, prikriva mane, a naglašava prednosti. Korektor, hidratacija i uravnotežena prehrana Serenine su tajne za sjajnu kožu.

 

Maria Sharapova

Maria Sharapova, također jedna od nekada najuspješnijih teniserki svijeta, ne nosi nikakvu šminku na terenu, bilo da vježba ili se takmiči. To joj pomaže da održi pore otvorenim.

– Također se pridržavam strogog režima zaštite kože od Sunca, što je važno zbog prevencije raka kože. Koža uvijek mora biti hidrirana. Kada nanosim šminku za svaki dan, biram da stavim vrlo malo maskare, izbjegavam rumenilo, jer znam da ću se svakako zarumenjeti. S druge strane, u specijalnim prilikama volim glamurozni make-up  – kaže Maria Sharapova.

Bronzer, ukosnice i držače za rep uvijek mora imati, a izjavila je da je njen omiljeni kozmetički trik prozirni balzam za usne, oivičen olovkom u svijetloružičastoj boji, potom stavlja ruž.

– Da sam mogla imati bilo čije obrve, to bi bile Audrey Hepburn. Bila je tako ispred svog vremena – kaže Sharapova.

 

Mikaela Shiffrin

Američka skijašica Mikaela Shiffrin otkrila je kako svakog jutra u kupatilu provede pola sata, da bi održavala svoju beauty rutinu. Najveći joj je problem, kako kaže, ton njene kože. Nakon što cijeli dan provede trenirajući skijanje na planini, svjesna je da to ostavlja neželjene posljedice, izaziva oštećenja i mrlje. Njen spas je CC krema, malo olovke i sjene za oči. Kaže i kako nikada nije mislila da u skijanju ima mjesta šmikanju. Međutim, shvatila je da postoje određene tehnike i rutine koje su poželjne za održavanje sjajnog izgleda kože, iako se profesionalno bavi skijanjem i često je u zatvorenoj garderobi te izložena hladnom vremenu.

Ana Ivanović

Definitivno najpoznatija teniserka s naših prostora, Ana Ivanović, kada se sprema za izlazak na teniski teren, više se želi usredotočiti na čistu i zdravu kožu, a ne na mnogo šminke. Kada je riječ o ljepoti, manje je zapravo više, smatra Ana.

– Čak i kad bih se željela našminkati tokom treninga ili igranja profesionalnih utakmica, to jednostavno ne bi moglo ostati na licu, jer se previše znoji – kazala je.

Kako je Ana za medije izjavila, voljela bi da i na terenu može nositi sjaj za usne ili maskaru, ali kada se šminka istopi na licu, zbog znojenja, to bi joj odvlačilo pažnju i ugrozilo igru. Naglašava da je najvažnije na teren izaći s čistim i prirodnim izgledom, jer to povećava samopouzdanje i omogućava joj da se usredsredi na svoj učinak tokom igre.

Tekst prenesen iz aktuelnog printanog izdanja magazina “Azra”

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti