Jesse Tyler Ferguson: Ima rak kože i podsjeća sve da redovno idu doktoru

Piše: Ilma Jakubovic

Ne brinite, otkriven je na vrijeme, bit ću uredu. I da, mažite se kremom za sunčanje, a za mene je faktor 1.000, poručio je popularni glumac, a vrlo brzo su stigle i reakcije podrške

Jesse Tyler Ferguson, najpoznatiji kao simpatični crvenokosi advokat Mitchell Pritchett iz popularnog sitcoma „Moderna porodica“, nedavno je s pratiteljima podijelio da mu je otkriven rak kože. Iako je tužna vijest, on je istakao kako je sretan, jer je dijagnoza otkrivena na vrijeme.

RODITELJSTVO U HOMOSEKSUALNOM BRAKU

– Samo da vas podsjetim da redovno idete doktoru, dermatologu posebno, ako ste blijede puti kao ja. Kad god odem, otkriju nešto. Ovoga puta, to je bio rak kože… Ali, ne brinite, otkriven je na vrijeme, bit ću uredu. I da, mažite se kremom za sunčanje, a za mene je faktor 1.000 – napisao je glumac, a vrlo brzo su stigle i reakcije podrške. U mnoštvu poruka za brz oporavak i sreću su i savjeti da sada, gdje god da ide, sa sobom ima kišobran i šešir, kako bi se u potpunosti zaštitio od Sunca.

Inače, ove loše vijesti stižu skoro godinu nakon onih najsretnijih, kada su on i njegov suprug Justin Mikita postali roditelji sina kojem su dali ime Beckett Mercer Ferguson-Mikita. Jesse i Justin upoznali su svoje „klupko sreće“ u julu prošle godine, a novopečeni roditelji su presretni i uzbuđeni zbog novog putovanja kao tročlana porodica.

Ovaj dvojac je sudbonosno „da“ izrekao 2013. godine i to nakon dvije godine veze, a nikada nisu skrivali želju da postanu roditelji.

– Veoma smo uzbuđeni zbog osnivanja porodice. Ne dajemo sebi nikakav rok. Kada trebaš tražiti alternativne načine da postaneš otac, potrebno je više planiranja, a kad počnemo cijeli proces, trebat će nam dvije-tri godine da to i ostvarimo – govorio je glumac prije nego će doći do ostvarenja želje da postane roditelj u homoseksualnom braku.

ISKUSNI FOOD BLOGER

U šali je dodao kako se nada da će on i Justin imati minimalno osmero djece.

– Napokon osjećam da smo odrasli, ušli smo u četrdesete, vrijeme je da se uozbiljimo u vezi s nekim stvarima. Zapravo, ovo još nikome nisam spominjao, neka ostane među nama. Suprug i ja očekujemo dijete, trebalo bi stići u junu – pohvalio se glumac prošle godine i dodao: „Jako sam uzbuđen, ali već su mi 44 godine, neka show počne“.

Simpatični Jesse Tyler Ferguson može se pohvaliti brojnim nagradama „Screen Actors Guild Awards“, proslavivši se ulogom u jednoj od najpopularnijih serija „Moderna porodica“.

Davno je utvrđeno kako je Jesse čovjek s mnogo talenata, ali i mnogih interesa. Na ionako dugu listu uloga i projekata treba dodati i onu iskusnog food bloggera. Zapravo je glavni gurman i vodi blog „Julie & Jesse“ s chefom Julie Tanous, koja kreira neobične, ali i neodoljive recepte.  Glumac je 2017. godine izjavio da je s najboljim prijateljima počeo kuhati, a zajednička aktivnost je na kraju dovela do ideje o pokretanju bloga.

– Bilo nam je tako lijepo kad smo zajedno radili i kuhali da smo željeli podijeliti neke svoje ideje i radost u našoj kuhinji sa svojim obožavateljima – kazao je prilikom jednog intervjua. Također je istakao da se u procesu izrade recepata za blog koristi receptima iz brojih kuharica, a inspiraciju crpi od drugih gurmana, te istinski uživa mijenjati recepte kako bi ih obogatio.

Tekst prenesen iz aktuelnog printanog izdanja magazina “Azra”

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti