Segmedina Bjelošević oborila državni rekord pa položila ispit

Piše: Redakcija

Na Svjetskom kupu u Osijeku predstavnica Bosne i Hercegovine streljačica Segmedina Bjelošević postavila je novi državni rekord od 624, 7 krugova pogodivši sve same centre. U izuzetno jakoj konkurenciji od 93 takmičarke iz cijelog svijeta, bh. prvakinja se izborila za sjajno 18. mjesto.

– Osjećaj je nevjerovatan. S obzirom da sam dobila novu opremu i da sam jako kratko trenirala s njom više sam nego zadovoljna. Podrška trenera koja je bila od početka meča mi je dala snagu da nastavim onako kako sam počela i zaista je na kraju i bilo tako, rekla je Segmedina za portal „Avaza“.

A, za magazin “Azra” ispričala je i još jedan interesantan detalj. Od nje smo, naime, doznali da je netom nakon takmičenja odložila pušku i latila se laptopa kako bi pristupila ispitu na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevi i naravno – položila!

Trener Nedžad Fazlija nije krio oduševljenje.

– Segmedina je došla na takmičenje u odličnoj formi. Dala je sve od sebe, izdržala je do zadnjeg metka i pogodila sve desetke. Jako smo sretni i ponosni, kazao je Fazlija.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti