Mahir Mulalić pjeva kao anđeo, ima tešku sudbinu, ali i ogromnu podršku iz BiH: Svi će večeras glasati za njega!

Piše: I.J.

Mladi Mahir Mulalić (21) jedan je od finalista muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, kojeg je zadesila teška sudbina. Ovaj Gračanlija je svojim glasom, ali i stasom osvojio srca publike širom Regiona, a kada mu je preminula majka odlučio je povući se iz takmičenja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MAHIR MULALIĆ (@mahermulalic)

Njegovo srce nije moglo biti veselo, a njegov glas je utihnuo. Zahvaljujući mentorici Mariji Šerifović koja mu je bila neizmjerna podrška i vjetar u leđa, Mahir se vratio u takmičarski dio i sudeći po reakcijama publike veliki je favorit za pobjedu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MAHIR MULALIĆ (@mahermulalic)

Poznata sarajevska aktivistica Aida Feraget putem svog Facebook profila ovom mladiću je uputila riječi podrške.

– Postoji to neko dijete, Mahir Mulalić se zove, naše dijete iz Gračanice. Do prije par dana nisam znala da postoji. Takmiči se u Zvijezdama Granda. Onda je otpjevao, prvi put u istoriji ovog takmičenja, Balaševu pjesmu, „Namćor“. I to izvodjenje je, kao i sve Balaševo, našlo svoj put do mene. I onda sam išla da guglam ko je dijete i preslušavala klipove na Youtubu. Osim što pjeva kao andjeo, ovo dijete ima strašnu, tešku priču. Bio je favorit, a onda mu je u aprilu ove godine umrla mama. On se, tugujući za mamom, povlači iz takmičenja. Nakon nekih mjesec dana, Marija Šerifović ga nagovara da se vrati. Ne znam na šta je ličio taj razgovor, šta mu je rekla, ali vidjela sam tužne oči djeteta iako je na licu stajao osmjeh, na video snimku njegovog prvog nastupa nakon smrti mame. Pa sam prečešljala njegov Instagram. Pa našla poruku kojom se oprašta od mame. I ništa nakon toga. Nije to koristio da „osvoji srca publike“, bez obzira što je ovo Balkan i što smo svi osjetljivi na emociju. Tim potezom dobio je moj respect. I izazvao potrebu da napišem ovo. Sutra naveče je ta finalna emisija i pikaju se samo glasovi publike. Jeste, trošak je, jeste sve, ali ja ću glasati za ovo dijete. Ako mogu pozivati humanitane brojeve za liječenje naše djece, vala mogu i glasati da se ovo dijete usreći. Ne znam ga, nisam mu mama, ali je probudio materešinu u meni i poriv da mu pomognem da ostvari svoj san…, stoji u Aidinoj objavi.

„Predivan dečko, i stasom i glasom“, „Ajde, ispunimo jedno srce srećom i želju jedne majke koja nije doživjela uspjeh svog sina. “, „Glasat ću za njega“, samo su neki od komentara podrške koji su se nizali ispod Aidinog statusa.

Podrška ovom mladiću nije izostala ni od brojnih kolega, a jedna od ranijih pobjednica „Zvezda Granda“ pjevačica Džejla Ramović  uputila je riječi potpore i pozvala sve da glasaju za njega.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DZEJLA RAMOVIC (@dzejlaramovic)

– Maher spreman za finale! Od 21h gledamo i glasamooooo!, napisala je Džejla.

Mentorica Marija Šerifović ne krije ponos, sreću i uzbuđenje povodom večerašnjeg finala u kojem će imati pravo glasati samo publika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marija Serifovic (@serifovic)

– Dosao je i taj dan. Nakon dve godine dobili smo finaliste @zvezdegranda za sezonu 2019/2021. Ovo je mojih 5 takmicara za koje cete moci da glasate 26.06. u VELIKOM FINALU, napisala je Marija, a Mahir joj je u znak zahvale uputio emitivnu poruku.

– Hvala ti do neba za svaki trenutak sto si bila tu, CARICE!, napisao je.

Mahir se zahvalio svim dobrim ljudima na nesebičnoj podršci te istakao koliko mu je bilo važno imati ovakve ljude oko sebe u najtežim trenucima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MAHIR MULALIĆ (@mahermulalic)

– Dragi moji, dođe i taj trenutak! Ostao je još samo jedan dan do velikog FINALA! Bez vas i vaše podrške ne bih bio tu gdje sam sada. U najtežim trenucima ste bili uz mene i dali još više snage da zajedno koračamo do finala! Pobjeda može biti moja – samo uz vas! VOLI VAS VAŠ MAHIR, napisao je.

 

Pročitajte još