“dm” slavi jubilarnih 15 godina u BiH

Piše: Redakcija

Staviti na prvo mjesto potrebe pojedinca – bio on zaposlenik, kupac ili poslovni partner, osnovno je načelo poslovanja kompanije dm drogerie markt BiH, koja ove godine slavi svojih jubilarnih 15! Držeći se ovog poslovnog načela, koje proizlazi iz vizije osnivača dm-a, Götza Wernera – čovjek na prvom mjestu, u proteklih 15 godina, dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija u BiH koja kupcima nudi više od 14.500 proizvoda.

Od prve dm prodavnice, otvorene 2006. godine u sarajevskom naselju Dobrinja, prodajna mreža dm-a kontinuirano je rasla i danas broji 79 prodavnica u 44 bh. grada. Vodeći se svakodnevno vizijom utkanom u temelje dm-a, u dm prodavnicama te u distribucijskom centru u Sarajevu radi 800 zaposlenika.

Jubilej posvećen velikoj dm porodici: zaposlenicima, kupcima i poslovnim partnerima

„Čovjek na prvom mjestu – vizija je koju smo težili ostvariti od naših početaka, a u njoj se ogleda ključ našeg uspjeha. Rukovodeći se njome, naše poslovanje uspjeli smo održati i u periodima izazovnim ne samo za poslovanje naše kompanije, nego i za cjelokupno bh. društvo. Hrabro i ustrajno djelovanje svih pojedinaca u dm-u omogućuje i danas da to postižemo te budemo svijetao primjer u zajednici“, izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a u BiH i dodao: „Za sve naše uspjehe i posebne trenutke u 15 godina poslovanja želimo zahvaliti našim zaposlenicima, kupcima i poslovnim partnerima te ovaj jubilej posvećujemo svima njima koji su dio naše velike dm obitelji.“

Istakao je i kako će se dm nastaviti razvijati u skladu s potrebama kupaca, nudeći im poseban doživljaj kupovine u kojem će se osjećati dobrodošlo, shvaćeno i gdje mogu potražiti savjet i pronaći sve ono što im je potrebno, naglasivši kako u tome dm može uspjeti samo uz podršku zadovoljnih zaposlenika i poslovnih partnera. Stoga je nastavak ulaganja u zaposlenike i tehnologiju te u dugoročnu saradnju s poslovnim partnerima smjer kojim će se rukovoditi i u nastavku poslovanja, čiji neizostavni dio ostaju briga o okolišu i ulaganje u zajednicu. https://www.youtube.com/watch?v=ga91jX5snEo

Njegujući partnerske odnose s različitim dobavljačima, dm nastoji kupcima uvijek nuditi ono što im je u svakodnevnom životu najpotrebnije. Inspirisani potrebama kupaca te vodeći računa o visokim standardima kvaliteta proizvoda, dm raste i razvija se zajedno sa svojim partnerima, što ostaje važan segment poslovne strategije i u godinama koje dolaze, poručuju iz dm-a.

U rezimeu uspješnog poslovanja iz kompanije podsjećaju na kontinuirano ulaganje u uređenje prodajnog prostora, unapređenje ponude proizvoda i usluga kupcima.

Širokom ponudom na jednom mjestu po UVIJEKPOVOLJNO cijenama dm nastoji svojim kupcima olakšati svakodnevnicu, koji tako imaju priliku da po povoljnijim cijenama kupuju onda kada to žele i kada im je to potrebno, štedjevši ujedno i novac i vrijeme. Pored privatnih robnih marki dm-a i drugih poznatih brendova, kupci će uskoro u dm prodavnicama širom BiH moći potražiti nove domaće proizvode 15 domaćih proizvođača. Priliku za razvoj svojih proizvoda i njihovo uvrštavanje u asortiman dm-a dobili su zahvaljujući društveno odgovornoj inicijativi ZAJEDNO kojom dm pruža podršku domaćoj proizvodnji.

Jubilarne nagrade za zaposlenike – zahvala za doprinos poslovanju

Status lidera na drogerijskom tržištu, dm zahvaljuje i svojim zaposlenicima koji angažiranim i predanim radom ostvaruju, a nerijetko nadmašuju planirano i stoje na raspolaganju potrebama kupaca. To se pokazalo i u nepredvidivim i izazovnim okolnostima poslovanja koje je nametnula pandemija Korona virusa. Imajući u vidu takvo predano, dugogodišnje zalaganje, dm će u godini jubileja nagraditi svoje zaposlenike! Za doprinos očuvanju poslovanja te daljnjem rastu i razvoju kompanije, zaposlenici će, ekvivalentno godinama provedenim u dm-u, biti nagrađeni jubilarnom nagradom koja će im biti isplaćena u okviru rođendanskog slavlja.

Vrijedna nagradna igra za kupce

Jubilarni, 15. rođendan dm u Bosni i Hercegovini obilježava i sa svojim vjernim kupcima, organizacijom vrijedne nagradne igre. Kupci, koji su također dio velike dm porodice, pozvani su da okušaju svoju sreću i osvoje jednu od čak 180 nagrada!

U dm-ovoj rođendanskoj nagradnoj igri pravo sudjelovanja imaju svi kupci koji do 6.7. obave kupovinu u iznosu većem od 20 KM, popune nagradni kupon i ubace ga u za to predviđenu kutiju. Za 15 najsretnijih, kao prvu nagradu dm je osigurao 15 dm poklon kartica u vrijednosti od po 300 KM. Kao drugu nagradu, 15 sretnih dobitnika osvaja dm poklon karticu u vrijednosti od po 150 KM, dok je kao treću nagradu dm osigurao 150 poklon paketa s dm proizvodima. Izvlačenje dobitnika održat će se 4.8.2021, a spisak će biti objavljen na dm web stranici i u dnevnoj štampi, dok će dobitnici biti obaviješteni i pismenim putem.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti