Rita Ora ponosna na albanske korijene i svoje tijelo

Piše: L. M.

Slatka plavuša osvojila je svijet svojim otkačenim modnim stilom i plesnim hitovima, a osim mentora Jay-Z-a, hvalili su je i Beyonce, Kanye West i Chris Martin. Rođena je na Kosovu 1990. godine, a samo nekoliko mjeseci nakon rođenja, roditelji su je, bježeći od rata, odveli u Englesku. S obzirom na to da je cijeli život provela u Londonu, osjeća se kao prava Britanka, ali često ističe svoje porijeklo

Već od ranog djetinjstva Rita Ora (30) gajila jeljubav prema pozornici, a svoje vokalne vještine usavršavala je godinama nastupajući na festivalima i školujući se. Pohađala je istu školu kao Amy Winehouse i spajsica Emma Bunton. Mama joj je psihijatrica, a tata je radio različite poslove, dok je danas vlasnik bara. Bliska je sa starijom sestrom Elenom, koja često putuje s njom. Mlada Kosovka potječe iz izuzetno muzikalne porodice pa je tako u očevom baru često pjevala i zabavljala goste, što ju je privuklo svjetlima pozornice. Do 16. godine nastupala je u mnogim britanskim reality show programima i muzičkim emisijama. Rita se proslavila krajem 2000-ih godina i brzo popela na vrh britanske muzičke ljestvice svojim debi albumom „Ora“.

NAJVAŽNIJE JE STRPLJENJE

Rođena je na Kosovu 1990. godine, a samo nekoliko mjeseci nakon rođenja, roditelji su je, bježeći od rata, odveli u Englesku. S obzirom na to da je cijeli život provela u Londonu, osjeća se kao prava Britanka, ali često ističe svoje porijeklo.

Slatka plavuša Rita Ora osvojila je svijet svojim otkačenim modnim stilom i plesnim hitovima, a osim mentora Jay-Z-a, hvalili su je i Beyonce, Kanye West i Chris Martin. Upravo zbog toga je često nazivaju „britanskom Rihannom“. Rita poslušno upija sve što joj mentor Jay-Z kaže, ali najvažnijom stvari koju ju je naučio smatra strpljenje.

– Rekao mi je da budem strpljiva i to je najbolji savjet. Često kaže: „Opusti se i diši. Shvati ko si i kakvu muziku želiš pjevati. Niko ti ne može reći ko si ti osim tebe same“ –  ispričala ja za časopis „Vibe“.

Iako joj je karijera pod lupom javnosti, neke stvari i nisu toliko poznate o ovoj pjevačici. Tako se malo zna da se kao tinejdžerica okušala i kao glumica. Rita je 2004. godine glumila u filmu „Spivs“.

A 2009. godine prijavila se na takmičenje “Eurovision: Your Country Needs You” u kojem se tražio novi britanski predstavnik za Eurosong, ali nakon nekoliko krugova sama se povukla iz utrke, jer se još nije osjećala spremnom.

LJUBAVNI ŽIVOT SKRIVA OD JAVNOSTI

Svijet je oduševila svojim stavovima, jer nikada nije skrivala nesavršenosti. Nedavno je čak u medijima otvoreno govorila o svojim nekadašnjim mladalačkim nesigurnostima i hrabrila pratitelje da prihvate svoje tijelo i da se zavole.

– Imam mnogo mladih fanova i djevojaka koje se osjećaju nesigurno, jer smatraju kako nisu dovoljno lijepi – rekla je.

Rita svoj ljubavni život pokušava sačuvati od očiju javnosti. Prije nego što su se oboje proslavili, Rita je bila u vezi s pjevačem Brunom Marsom.

– To je bila ljubav na prvi pogled – kaže Rita.

Jednom je izjavila kako njene simpatije pripadaju princu Harryju, te kako bi voljela da je povezuju s njim. Međutim, zgodna pjevačica danas se često viđa u društvu Roba Kardashiana, brata Kim Kardashian, ali ne želi ga nazivati svojim dečkom.

– Ne bih to nazvala vezom. Nije to tako intenzivno. Družimo se i lijepo nam je, ali to je sve. Pravi smo prijatelji – izjavila je za časopis „Complex“.

Neobične prehrambene navike i stil

Vatrena izvođačica preferira začinjenu i ljutu hranu, a sos Tabasco nosi svugdje sa sobom. U jednom je intervjuu priznala je i kako ga stavlja na gotovo sve što jede.

Ono što, također, karakterizira Ritu jeste njezin neobičan stil oblačenja. Mnogo ulaže u svoj imidž pa ništa ne prepušta slučaju. Svugdje sa sobom nosi rezervnu kombinaciju, a poznata je i po tome što se u jednom danu zna presvući po nekoliko puta.

Pročitajte još