Zlatna Lana Pudar: Naša plivačica je prvakinja Evrope!

Piše: M. K.

 

“Lana Pudar je prvakinja Evrope na 100 metara delfin!!!  Juniorska šampionka Evrope. Trku je isplivala u vremenu 57,56 sec. Drugoplasiranu Ruskinju Dariu Klepikovu ostavila je za 51 stotinku, za cijelu dužinu. Ovo vrijeme je konkurentno za medalje u seniorskoj konkurenciji na velikim takmičenjima. Bravo Lana…Idemo u Tokio po olimpijsku medalju… Velibor Pudar i Nada Pudar budite ponosni i prenesite čestitke i pozdrave našoj šampionki. Čestitke Laninim trenerima Aleni, Deniju i Goranu kao i KVS Orka Mosta.” Ovo je prva reakcija novinara Nermina Bise iz Stoca koji od samog starta sjajne Lanine plivačke karijere prati i analizira sve njene uspjehe.

A mlada bh. plivačica nakon dva srebra osvojila je danas i zlatnu medalju u Italiji! Fenomenalna Lana Pudar pobijedila je u disciplini 100 metara delfin na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu.

Bila je najbolja sa vremenom  57.56, ostavivši iza sebe tako Dariju Klepikovu (58.07), Anastaziju Markovu (58.73), Ros Vanotedrijk (58.94), Lusi Delmas (59.02).

Mostarka je jučer izborila polufinale nakon što je bila druga u ukupnom poretku s vremenom 59:17. Ranije je mlada plivačica osvojila srebro u disciplini 50 metara delfin i u disciplini 200 metara delfin.

– Kada s deset godina osvojiš 150 medalja boreći se sa sekundama i stotinkama u olimpijskim bazenima širom bivše zajedničke nam države, onda sa sigurnošću možemo najaviti da smo dobili nasljednicu legendarne Đurđice Bejdov –  predvidio je još prije pet godina bh. novinar Nermin Bise u intervjuu koji je uradio s tada 10-godišnjom Lanom, sluteći joj današnje rezultate.

Na kanalu Avaz TV pogledajte kako je fenomenalna Lana Pudar došla do zlata.

Lana je članica Kluba vodenih sportova Orka koji je nakon uspjeha poslao poruku svim političarima, od lokalnog do državnog nivoa.

-Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, fedralni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, iz Rima vas pozdravlja Lana Pudar, nova evropska prvakinja u disciplini 100 metara delfin. Napravite joj bazen. Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja. Sve drugo će biti vaša sramota i vama na obraz. Ne znam koliko je Vama stalo do toga, ali znam da je običnoj raji, vašim glasačima itekako stalo!

Lana naklon i kapa do poda! Treneri, Alena, Deni i Gorane svaka Vam čast! Roditelji, hvala Vam na povjerenju i čestitke na svemu! Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori što nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju. U Tokio idemo da uživamo i da se sa svima ‘na šake pofajtamo’. Pa dokle stignemo – stoji u saopćenju KVS Orka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti