Bogat bajramski program na TV Alfa

Piše: Redakcija

Voditeljica i urednica programa Irmela Šabanović

Gledatelji u BiH i širom svijeta, prvog dana Kurban Bajrama, mogu uživati u specijalnom bajramskom programu Tv Alfa .

Program počinjemo sa Bajram namazom, uživo iz Gazihusrefbegove džamije u Sarajevu, a nakon toga krećemo sa emitiranjem tradicionalnog bajramskog programa.

Lijepe pjesme, razgovori o vrijednostima Bajrama i očuvanja tradicije sadržaji su bajramskog programa od 10:00 pa sve do 12:00 sati.

– U tradiciji bosanskih muslimana ovaj praznik zauzima posebno mjesto. Od jutarnjih sati muški članovi porodica odlaze na sabah-namaz, a nakon toga klanjaju bajram-namaz, dolaze kući, čestitaju i obavljaju bajramske dužnosti. Meni je zaista zadovoljstvo što ću i ovoga puta sa dragim gostima razgovarati o našoj tradici i običajima, a uz lijepu tradicionalnu pjesmu i ovaj bajramski program bit će poseban.

Voditeljica i urednica programa Irmela Šabanović

Mnoge su radosti ovog praznika jedna od njih je svakako i žrtvovanje kurbana, čime muslimani i praktično pokazuju brigu za druge ljude i njihove potrebe te ukazuju na jednakost i zajedništvo među ljudima i narodima.

– Kurban- bajram ili Hadžijski-bajram, je vrijeme kada nekoliko hiljada vjernika boravi u časnim mjestima Mekki i Medini kako bi obavili peti stub islama – hadž. Stoga u našem spcijalnom bajramskom programu donosimo vam i lijepe priče hadžija, da pokažemo zajedništvo među ljudima i narodima.

U gostima će nam biti i čuvari tradicije, izvorni umjetnici,  i drugi zanimljivi gosti poput Hasibe Agić, Samira Zavlana, Latifa Močevića, Hamida Ragipovića i mnogih drugih. Biće to program, u kojem ćemo naše gledaoce zabaviti uz dobru muziku, druženje i razgovore.

Urednica i voditeljica programa je Irmela Šabanović.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti