Aleksa Balašević otputovao u Afriku da oda počast ocu Đorđu, poslao emotivnu poruku

Piše: Lejla Halimić

Aleksa Balašević dobio je poziv iz glavnog grada Zambije, Lusake, da zajedno sa svojim najbližim saradnicima i suprugom prisustvuje ceremoniji u čast svog pokojnog oca.

Sin Đorđa Balaševića prvo se oglasio iz aviona, a zatim kada je stigao na istok Afrike, objavio fotografiju sa tamošnjim zvaničnicima.

– Zahvaljujući mom ocu, država Zambija me je pozvala da dođem i budem dio jedne ceremonije vezane za njega u jednoj tako dalekoj državi i ogromnoj, otprilike kao tri njegove Jugoslavije. Svima je nejasno zašto iako znaju da je moj otac bio ambasador Ujedinjenin nacija. Za vrijeme aparthejda 80-tih godina pozvan je ispred ambasade Jugoslavije na jednu ceremoniju u Južnoafričkoj republici – započeo je priču Aleksa i dodao:

– Međutim, primijetio je da se u pozivnici ponavljala riječ “bijeli” i slično. Znao je o čemu se radi. Pitao je da li će na ceremoniji biti i onih drugih, a onda je dobio odgovor: “Misliš oni obojeni”. Rekao je: “Ne, mislim oni ljudi”. Odbio je, naravno, da ode. Isti ti ljudi danas mene čine ovako ponosim, da odem pred njih i da budem pozvan na ovaj jedan zaista historijski prelijep čin vezan za njega. To je jednostavno on. I iz tog razloga svi mi ostajemo bez teksta šta je on u stvari i dokle njegove riječi idu – rekao je on.

Zatim, kada je stigao Aleksa je objavio na “Instagramu” fotografiju gdje je u društvu svoje vjerenice sa visokim zvaničnicima Zambije. Ispod fotografije napisao je emotivnu poruku o pokojnom ocu, koja tjera na suze.

Izvor: Story.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti