Razija Čolaković: Prihvatam da bi me mnogi rado “postrojili”, ali usudila sam se biti svoja

Piše: Redakcija

Razija Čolaković Razo autorica je jedne od najpopularnijih Facebook stranica iz BiH pod nazivom “Muhabet sa Razom”.

Njeni savjeti, šale i razgovori su vremenom privlačili sve više posjetilaca, te danas ima blizu 150.000 pratilaca. Uz bajramsku čestitku objavila je zanimljiv status kojeg prenosimo u cijelosti:

– Prihvatam da me svi ne vole, da me neki mrze, prihvatam i to da bi me mnogi rado “postrojili” i promijenili, prihvatam konstruktivnu kritiku, ali ne prihvatam uvredu.

Svijetu dajem svoju maštu, viziju, osjećanja i na svoj način inspirišem druge ljude, pritom nikako ne želim sebe izgubiti, te postati ono što nisam. Najvažnije mi je, ostati autentična kroz svoj rad, razvoj i rast. Usudila sam se biti svoja, a to znači biti drugačija. Prvi korak ka uspjehu je upravo taj: Usuditi se. Ne dozvoljavam da mi bilo ko nameće svoje stavove, nisam povodljiva ličnost, sa mnom nije lahko. A čini se kao da jeste. Imam puno mahana, koje sam s vremenom zavoljela. Jer i mahane su dio mene. Pogriješim često, naučim lekciju, pokajem se i nastavim dalje…

Ne bojim se osude, niti strahujem od tuđeg mišljenja. Davno sam naučila kako su tuđa mišljenja, samo njihova mišljenja, i da nemaju ama baš nikakve veze sa mnom.

Jednostavno: volim sebe sa svim što sam ja. Volim se kad padam, posrćem, letim, čekam, tugujem… Volim sebe najbolju i najgoru – napisala je Raza.

Izvor:Avaz

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti