Klub visokih peta u Banjoj Luci

Piše: I.J.

Klub visokih peta ovog puta preselio se iz Sarajeva u Banju Luku, u vinariju “Jungić” u Čelincu, kao podrška ženskom poduzetništvu, u saradnji s ProCredit Bank, ITD Agencijom Banja Luka i Privrednom komorom Republike Srpske – Savjetom za žensko preduzetništvo.

U ovom idiličnom prostoru s pogledom na vinograd razmijenjena su iskustva i čule se interesantne i lijepe priče poduzetnica, a druženje su dodatno uljepšali i uveselili prijatelji Kluba – centar za ishranu i zdravlje “Nutricentar”, “Elan Proizvodi”, stomatološka ambulanta “Dr. Đurić”, brendovi “Tupperware” i “Tosama”, te gošće iz Sarajeva, biljna apoteka “Aromatica” uz svoj “Sapunica studio” i “Azra” magazin. Pekara “Manja” zasladila je naše druženje svojim tortama.

Elmedina Selimović, stručna saradnica za marketing ProCredit Bank, izrazila je zadovoljstvo učešćem u projektu koji je pun pozitivne energije te saradnjom s ljudima koji su pozitivni i profesionalni.

– Ideja je da projekt poput ovog postane tradicija, kako bismo obezbijedili kontinuiranu podršku ženama koje već imaju dugu karijeru ili su tek na početku karijere. Nejednakost žena, ali i svojevrsna spolna diskriminacija vrlo su čest slučaj u bh. poslovnoj praksi, što nam je bio dodatni motiv za podržavanje ovakvog projekta i afirmaciju žena, posebno u poslovnom svijetu – kazala je.

Vesna Krminac, vlasnica i direktorica ITD Marketing Banja Luka, prvi put je imala priliku biti dio Kluba visokih peta.

– Cilj učešća prvenstveno i jeste da proširimo mrežu poznanstava i doprinesemo boljem poslovanju domaće privrede, te smatram da sam kroz ovo divno iskustvo uspjela predstaviti svoje poslovno prisustvo i projekte na kojima sam do sada radila široj publici – zadovoljno je istakla Vesna, dok je Maja Tubić Banović, mr. ph. specijalista nutricionizma banjalučkog Centra za ishranu i zdravlje “Nutricentar”, dodala: “Bisnode Dun & Bradstreet” i svi koji su učestvovali u organizaciji ovog susreta žena preduzetnica  napravili su pravu stvar, jer je koncept druženja i umrežavanja na ovakav način zanimljiv, atraktivan i sigurna sam da će nam svima biti koristan. Sve je odisalo veoma dobrom energijom, te vrhunskim profesionalizmom u osmišljavanju i vođenju programa. Zadovoljstvo mi je što sam imala priliku da se predstavim ovim ženama, u ovakvoj atmosferi”.

Suzana Toplić Berberović, stručna saradnica za program medicine kompanije “Tosama”, nije krila oduševljenje, kazavši kako Klub Visokih peta uvijek okupi divne, vrijedne i hrabre žene u Bosni i Hercegovini.

– Svaka od nas zna kako je teško uskladiti sve porodične i poslovne obaveze s poslom i kako je uspjeh doći do određene tačke u poslu u bilo kojoj oblasti ako smo žene, majke… Mnogo sam sretna da se međusobno povezujemo, jer je to jedina opcija da opstanemo. Tržište treba povezanost, a ne rascjepkanost. Ambijent u vinariji je savršen, a uživala sam i u obilasku vinskog podruma.

Druženje u Klubu visokih peta, ne samo da promovira žensko poduzetništvio već gradi, ali i spaja prijateljstva.

– Prijatno sam iznenađena brojem lijepih i jednostavnih žena, a na moje veliko iznenađenje, ponovo sam srela svoju školsku drugaricu Suzanu Toplić Berberović, predstavnicu firme “Tosama”, koju nisam vidjela od osnovne škole, jer živimo u različitim gradovima. Dr. Mariju Đurić poznajem godinama, a ipak me svojom divnom pričom ganula do suza. Prijatno me iznenadila i Jovana Cvijanović, prezimenjakinja, tako mlada, a sposobna u građenju ličnog brenda. Mnogo mi se dopalo ovo druženje, a voljela bih da se nastavi – kazala je Svjetlana Branković Cvijanović, vlasnica knjižare “Elena” i hotela “Turist Čelinac”.

 

UPOZNAJTE PRIJATELJE KLUBA VISOKIH PETA

Klub Visokih peta u vinogradu – Dun & Bradstreet (bisnode.ba)

 

 

 

 

O Dun & Bradstreet-u

Početkom 2021. godine kompanija “Bisnode” preuzela je “Dun & Bradstreet” i od tada idemo u budućnost kao jedna kompanija, kombinirajući lokalnu i globalnu stručnost i vještine. Svojim kupcima i poslovnim partnerima nudimo širok spektar podataka i uvida, koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost. “Dun & Bradstreet”, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse. “Data Cloud Dun & Bradstreeta” osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove i rizike te transformiraju svoje poslovanje. Kompanije svih veličina oslanjaju se na “Dun & Bradstreet” od 1841. za upravljanje rizikom i identificiranje prilika.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti