Kitty Spencer: Zbog majke ovisnice i tetkine smrti nikad se nije oporavila

Piše: Adela Kukic

Ova 30-godišnjakinja, kćerka bivšeg britanskog modela Victorije Aitken i plemića Charlesa Spencera, mlađeg brata princeze Diane, većinu svog djetinjstva provela je u Južnoj Africi, jer ju je otac htio držati van svijeta reflektora nakon smrti svoje sestre. Uprkos činjenici da se bogatstvo njene porodice procjenjuje na više od 150 miliona funti, ova plavokosa Britanka imala je težak period odrastanja

Kitty Spencer, rođena u Engleskoj, a odrasla u Cape Townu, dospjela je u žižu javnosti i ne prestaje puniti medijske stupce. Ova 30-godišnjakinja, kćerka bivšeg britanskog modela Victorije Aitken i plemića Charlesa Spencera, mlađeg brata princeze Diane, većinu svog djetinjstva provela je u Južnoj Africi, jer ju je otac htio držati van svijeta reflektora nakon smrti svoje sestre. U London se vratila kako bi nastavila karijeru u modelingu te je potpisala ugovor s modnom agencijom „Storm“, čija je osnivačica Kate Moss.

U raskošnoj vili Aldobradini u Rimu, uz prisustvo najbližih prijatelja i porodice, ovog mjeseca se udala za 32 godine starijeg multimilionera Michaela Lewisa, koji je čak pet godina stariji od njenog oca Charlesa Spencera. On ima troje odrasle djece, a iza njega je brak sa ženom imena Leola, koji je sklopio 1985. godine.

Kitty s roditeljima

Mediji ga nazivaju modnim tajkunom, vlasnik je lanca odjeće „Whistles“, a u žižu medija dospio je nakon što je „The Mail“ razotrkio njegovu vezu s Kitty Spencer. Par je u vezi bio tri godine, a zaručili su se 2019.

Uoči vjenčanja objavila je nekoliko fotografija na društvenim mrežama, uživajući u Firenci s prijateljicama.

Pet unikatnih haljina za svečanost

Sudbonosno „DA“ izrekla je u haljini poznatog italijanskog dvojca Dolce&Gabbana, budući da je njihov ambasador. Na ceremoniji vjenčanja nosila je čak pet haljina tog brenda, koji je bio zadužen i za uređenje stolova za slavlje. Za obred vjenčanja obukla je bogatu čipkastu haljinu u viktorijanskom stilu, s korzetom, dugim puf rukavima i velom. Mnogi su komentirali kako je neodoljivo podsjećala na pokojnu tetku, Lady Di.

Večer uoči ceremonije nosila je Dolce&Gabbana haljinu od plavog tila ukrašenu cvjetovima.

Iako je spekulirano da će na vjenčanju nositi porodičnu tijaru izrađenu od dijamanata, koju je Lady Di nosila na svom kraljevskom vjenčanju s princem Charlesom u katedrali sv. Pavla, 28. jula 1981. godine, ona je kosu pokrila velom.

Nakon obavljene ceremonije vjenčanja, novopečeni bračni par pozvao je sve zvanice na ples, koji je propraćen spektakularnim vatrometom. Potom se presvukla u oslikanu svilenu haljinu s izvezenim kristalima i cvijećem. Na zabavi je imala haljinu sa zlatnim i srebrenim detaljima, a sljedećeg dana je plijenila pažnju u haljini od svile ukrašenoj cvijećem i vrpcama.

Turbulentno odrastanje

Uprkos činjenici da se bogatstvo njene porodice procjenjuje na više od 150 miliona funti, ova plavokosa Britanka imala je težak period odrastanja. Iako su ona, njene sestre i brat rođeni u Engleskoj, otac Charles je 1995. godine porodicu preselio u Južnu Afriku. Objašnjavao je tada da selidbom porodicu želi zaštititi od medija, ali je, zapravo, pokušavao spasiti brak.

Razapeti između serijskih preljuba i njene ovisnosti o heroinu i alkoholu, te anoreksije i bulimije od kojih je bolovala, Charles i Viktoria napokon su se rastali 1997. godine. Iste godine je Diana poginula u nesreći u Parizu.

Kitty je, međutim, tvrdila da razvod roditelja nije ostavio posljedice na nju, te da taj događaj nije traumatičan, kako se inače misli. Studirala je psihologiju, politiku i englesku književnost na Univerzitetu u Cape Townu, a posjeduje i diplomu iz menadžmenta.

Ljubav prema modi

Zbog svog izgleda postala je muza mnogim dizajnerima, koji ne mogu odoljeti njenoj ljepoti.

Strast joj predstavljaju putovanja, te uživa u luksuzu. Ljubav prema modi je prenijela i na mlađe sestre, Elizu i Ameliju. Ima i brata Louisa, koji je nasljednik loze.

Prije veze s milionerom Michaelom Lewisom, bila je četiri godine u vezi s još jednim starijim muškarcem, magnatom Niccolom Baratterijem di San Pietrom, koji ju je ostavio 2017. godine zbog glumice Liz Hurley.

Braća je odvela do oltara

Iz nepoznatih razloga, vjenčanju nije prisutvovao njen otac. Nedavno je rekao kako ima „bolnu i neprijatnu“ povredu ramena, koja je utjecala na njegovu slobodu kretanja. Međutim, prema pisanju britanskih medija, na vjenčanju se nije pojavio zbog zahlađenih odnosa s Kitty. Oni su se udaljili zbog njegovog braka s trećom suprugom Karen, s kojom se vjenčao 2011. godine.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti