Bono Vox i Wim Wenders na Crvenom tepihu 27. Sarajevo Film Festivala

Piše: Redakcija

Na premijernom prikazivanju novorestaurirane verzije filma “Hotel od milion dolara” Wima Wendersa, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 27. Sarajevo Film Festivala, redatelju filma pridružio se i Bono Vox.

Ovaj muzički umjetnik, frontmen legendarne irske grupe U2 i veliki prijatelj Sarajeva i Sarajevo Film Festivala, prisustvovao je i festivalskom premijernom predstavljanju filma “Hotel od milion dolara” na 6. Sarajevo Film Festivalu 2000. godine.

-Jako je dobro biti ovdje i čini mi se kao da nisam bio tu jako dugo, a opet se čini kao kratko. To je kao da postoje dva Sarajeva – stvarno i magično. Ono jedno u kojem živiš i radiš naspram onog koje nosiš sa sobom u svijet – to jedno mitsko Sarajevo. To mjesto zabave, magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan Festival. Mislim da je ovaj Festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva – on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku – izjavio je Bono Vox.

Za ovu triler dramu s Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama za koju je Wenders je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu, Bono Vox je je pisao scenarij zajedno s Wimom Wendersom i Nicholas Kleinom, a njegov muzikom je prožet cijeli film.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti