Supermodeli 90-ih i modeli danas: Od najljepših žena do klonova s poznatim roditeljima

Piše: Redakcija

Malo ko ne zna za najveću petorku ikada kada je modni svijet u pitanju. Claudia Schiffer, Christy Turlington, Cindy Crawford, Linda Evangelista i Naomi Campbell, jedne su od rijetkih koje se mogu nazvati pravim supermodelima, a od 90-ih im i dalje niko nije došao ni blizu, te vjerovatno nikada ni neće, a kamoli uživati takvu slavu i uspjeh kao što su one tada. Bile su u rangu s najvećim muzičkim zvijezdama i glumcima, a njihova je prirodna ljepota obarala s nogu.

Bilo je to vrijeme bez klonova – svaka je bila lijepa na svoj način, a o plastičnim operacijama nisu ni razmišljale. Danas je situacija mnogo drugačija. Na modnim pistama vidimo djevojke među kojima je svaka druga identična onoj prije. Što je najgore od svega, većina je već u dvadesetima na sebi napravila neku estetsku ili plastičnu promjenu.

Ono što mnogima najviše smeta jesu pak mlade manekenke koje su postale poznate zbog dobro znanih roditelja te se za svoj uspjeh nisu morale pretjerano truditi. Slavno ih je prezime dovelo na naslovnice časopisa ili najprestižnije modne piste. Najbolji primjer toga su sestre Hadid, te Kendall Jenner, a nije potrebno ni objašnjavati zašto i koja je njihova familijarna pozadina. Ukratko, postale su poznate čim su izašle iz majčinog trbuha. Mnogima nije bilo jasno kako je Kendall Jenner najplaćenija manekenka na svijetu, a čak ni Naomi Campbell nije htjela komentirati slučaj jer svi jako dobro znamo šta o tome misli.

Bella i Gigi Hadid, Kendall Jenner, Sofia Richie i Hailey Bieber reprezentativni su primjerci današnjih “najuspješnijih” modela, a vi u nastavku sami prosudite mogu li se mjeriti s nekadašnjim ljepoticama.

Cindy Crawford i Claudia Schiffer

Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell i Christy Turlington

Cindy Crawford

Linda Evangelista

Christy Turlington

Naomi Campbell

Hailey Bieber

Kendall Jenner

Gigi Hadid

Bella Hadid

 

Izvor: Rtl.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti