‘Azra’ na licu mjesta: Snažno nevrijeme prekinulo treću noć Sea Dance Festivala

Piše: Lejla Halimić

Snažno nevrijeme pogodilo je crnogrsku obalu, posebno Budvu, Tivat, Sutomore i Bar. Zbog toga su odgođeni nastupi treće noći sedmog izdanja Sea Dance Festivala na plaži Buljarici nedaleko od Budve.

Naša ekipa pokušala je ući na plažu tokom početka oluje, međutim organizatori su nas zamolili da se vratimo zbog vlastite sigurnosti. Povremeno na širem području Budve, Sutomora i okolnih mijesta dolazi do kratkotrajnih prekida napajanja električnom energijom i do prekida mobilne mreže. Tako je na par minuta na plaži Buljarica nestalo je struje, te je zavladao potpuni mrk.

Također, organizatori su zabranili ulazak publike, te na zvaničnoj Instagram stranici obavijestili da se stabilizacija vremenskih prilika očekuje nakon 23:00.  Pozvali su goste festivala da se vrate, ali da ponesu topliju odjeću.

Za sada nije poznato čiji će nastupi biti potpuno otkazani,  a ko će ipak nastupiti treće večeri Sea Dance Festivala.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti