Elvedina Joldić iznajmljeni stan uredila u cozy-boho stilu, pogledajte kako prostor sada izgleda

Piše: Lejla Halimić

Hobi i velika ljubav Elvedine Joldić jeste uređenje interijera. Na svom Instagram profilu objavljuje fotografije doma koji je sama uredila, a brojni pratitelji su primijetili njen rad i oduševili se prizorima. Samo za „Azru“ Elvedina je pokazala svoj dom i način na koji je uređen.

Šta Vas je privuklo dizajnu prostorija?

– Već nekoliko godina sam zaljubljenik u dizajnerske emisije i vlogove o toj temi. Prije nekoliko mjeseci pokrenula sam svoj Instagram profil “elvys_home”. Reakcije su bile pozitivne i odlučila sam se pridružiti tom “svijetu”.

Koliko dugo ste bavite dizajnom interijera?

– Ja to ne mogu nazvati svojim poslom, više je hobi u kojem mnogo uživam i kroz koji se trudim da i drugima pomognem i budem inspiracija. U dizajnerskom svijetu sam manje od godinu.

Koji stil najčešće koristite pri uređenju interijera?

– Moram priznati da je naš stan prije izgledao mnogo drugačije. Voljela sam samo sivo-bijelu kombinaciju i onda sam krenula da izučavam sve u vezi s interijerom. Oduševio me je boho stil u kojem sam se baš pronašla. S vremenom sam naš dom uredila u cozy-boho stilu.

Otkrijte nam neki trik ili tajnu koju koristite kada uređujete interijer?

– Mi živimo u iznajmljenom stanu i moj trik trenutno je da od jeftinijih stvari dobijem nešto što može odlično da izgleda. Na svom profilu objavljujem razne diy projekte i ideje.

Koje dizajnerske teme Vas najviše zanimaju?

– Zanimaju me gotovo sve. Volim ispratiti novitete.

Vaša definicija uspješnog uređenja?

– Prema mom mišljenju, do uspješnog uređenja dolazite istražujući različite stilove. Pronađite koji vam se najviše dopada. Ja sam uvijek smatrala da našem domu nešto fali i onda sam otkrila boho stil, koji je sve upotpunio.

Šta je najvažnije postići pri uređenju prostora?

– Da se osjećate sretno u svom domu. Ako mislite da to ne možete sami, obratite se osobama koje se razumiju u dizajn i koje će rado pronaći ono što vama odgovara.

Kako na ispravan način iskoristiti svjetlo u prostoriji?

– Svjetlo je jedan od važnijih elemenata za postizanje lijepo uređenog interijera. Svijetle prostorije pozitivno utječu na raspoloženje.

Većinom ljudi uživaju u dekoraciji interijera, ali koliko je znanja potrebno za dizajniranje interijera?

– Sebe smatram osobom koja uživa u dekoraciji, jer za profesionalnog dizajnera je potrebno mnogo znanja (dizajnerskih škola ili kurseva). Za sada nudim samo besplatnu pomoć na svom Instagram profilu, ali nadam se da ću i ja jednog dana imati titulu dizajnera.

O čemu moramo voditi računa tokom uređenja stana, kuće, sobe?

– Da na pravi način iskoristite svoj prostor i da stvari koje uzimate, osim vizuelnosti, budu i funkcionalne.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti