Razlika u godinama ima dosta utjecaja na uspješnost braka

Piše: Redakcija

Jesu li velike razlike u godinama između partnera prednost ili nedostatak za uspješnu vezu ili brak? Ovoga puta stručnjaci tvrde da upravo veću razliku smatraju prednošću, odnosno karakteristikom koja može pozitivno utjecati na dugotrajnost braka. Ovo su njihovi argumenti:

1. Oboje znaju što žele, a njihove godine odgovaraju prioritetima jedno drugoga

Ljudi mogu težiti različitim ciljevima kada dosegnu određenu dob. Postoje neke mlađe žene koje su spremne za porodicu i stariji muškarci koji možda ipak žele imati djecu. U ovom slučaju, starije i mlađe uparivanje je “dobra investicija”. Žena koja želi podići porodicu možda traži zrelost i stabilnost koju može pružiti iskusniji muškarac, dok stariji muškarac koji želi imati djecu možda traži nekoga tko je reproduktivno sposoban. Za parove u kojima je žena starija od muža, jedna je prednost što je žena već sigurna u ono što želi u životu. To znači da su manje šanse od nje dobiti miješane poruke, a muškarac će tačno znati gdje stoji. Starije žene također imaju tendenciju logičnije i pravednije rješavati probleme.

2. Stariji partneri razumiju što je potrebno njihovim mlađim supružnicima

Udaja za stariju osobu mogla bi značiti više prostora za stvari koje želiš raditi. Nekada su i oni bili mladi pa imaju više razumijevanja ako trebaš odvojiti malo vremena za svoje hobije ili interese. Neće ti nužno zamjeriti to ili pretpostaviti da nešto nije u redu s vezom. Istraživanje: u ovom razdoblju svog braka bit ćeš najsretnija, a tvoj suprug pogotovo

3. Njihov brak ima kombinaciju mudrosti i energije

Imati različite razine zrelosti može biti zdravo ako pruža parovima komplementarnu perspektivu. Budući da su u različitim životnim fazama, donose različite stvari na stol kada su u pitanju pregovori. I dok stariji supružnik daje mudrost, mlađi se može ponašati kao izvor mladosti, donoseći posebnu vrstu spontanosti u odnos.

4. Veza se kreće bržim tempom

Svjesni da ih pritišće vrijeme, brojni parovi s većom razlikom u godinama su ranije odlučili ozakoniti vezu ili započeti porodični život. Prema stručnjacima, ujedno su i manje skloni svađama jer ograničeno vrijeme nastoje provesti bez sukoba.

5. Više se trude oko veze ili braka

Parovi s većom razlikom u godinama često su izloženi društvenim kritikama, a susreću se i s nedostatkom podrške porodice i vršnjaka. Različiti putevi karijere i zdravstveni problemi također su čimbenici koji mogu utjecati na njihovu povezanost. Te ih stvari prisiljavaju da se snađu u teškim preprekama na početku veze, a to pridonosi gradnji čvršćih temelja danjeg zajedničkog života.

Sve dok je odnos izgrađen na povjerenju, predanosti i poštovanju, brak će vjerovatno uspjeti, bez obzira na godine.

Izvor:miss7

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti