Zavirite u butik posvećen holivudskoj zvijezdi Audrey Hepburn

Piše: Redakcija
Holivudska zvijezda Audrey Hepburn, poznata po svom besprijekornom osjećaju za modu, gracioznosti i ljepoti, i danas inspiriše dizajnere.
Dizajnerski tim se nadao da će stvoriti mjesto gdje će potrošači moći da istraže prostornu strukturu definisanu kombinacijom mekanih i čvrstih materijala.Na osnovu koncepta retro futurizma, autori su nastojali da uspostave dijalog između prošlosti i budućnosti.
Meke tkanine i tekstura drveta uravnotežuju hladnoću i čvrtsinu betona i metala. Materijalne teksture i strukturni oblici pomažu zamagljivanju granica između različitih područja i dodaju vrijednost predmetima.
Enterijer “razgovara” sa objektima koji stvaraju višeslojni prostor. Dizajneri su koristili graciozne krivine i oštre geometrijske elemente za oblikovanje dizajna. Prostor u sredini sastoji se od pet fotelja, koje čine neku vrstu ograđene oaze. Spiralno stepenište povezuje dva sprata i privlači pažnju svojom svjetlom nijansom i  interesantnom formom.
Drugi sprat funkcioniše kao VIP prostor. Ovdje su uvedeni elementi hramovne arhitekture kako bi prostoru dodali ritualni karakter. „Prostorni dizajn je sredstvo komunikacije“, kažu kineski dizajneri.
„Za ovaj projekat kombinovali smo boje, strukture i osvetljenje kako bismo stvorili atmosferu u nadi da ćemo posetiocima pružiti raznoliko prostorno iskustvo i emocionalni odgovor”.

Izvor:luxlife.rs

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti