Jasminka Pilavdžija mladenkama uljepšava poseban dan svojim originalnim ukrasima

Piše: Ilma Jakubovic

Od ranog djetinjstva pokazivala sam talent za crtanje, za detalje, tako da sam taj hobi pretvorila u posao. Osim prirode i cvijeća, koji su mi uvijek inspiracija, dodatni vjetar u leđa pruža mi pomisao na to da svojim klijenticama uljepšavam važan događaj. Pri izradi koristim Swarovski kristale, češke kristale, kao i bisere. U svaki ukras utkam dio sebe

 

Svaka djevojka kada razmišlja o vjenčanju pridaje pažnju svakom detalju i apsolutno ništa ne prepušta slučaju. Počevši od vjenčanice, šminke, frizure pa do ukrasa za kosu, buduća mladenka svemu posvećuje izuzetno mnogo vremena i pažnje. Izbor je zaista nepregledan te je nerijetko teško donijeti konačnu odluku. Stručnim savjetima mladenkama pomaže i Jaminka Pilavdžija (44), koja se, uporedo sa stalnim poslom, odvažila i počela kreirati ukrase za kosu, a bavi se i crtanjem te kaligrafijom. Rođena Travničanka s adresom u Sarajevu ove godine je obilježila peti rođendan svog kreativnog kutka.

ZALJUBLJENICA U UMJETNOST

– Ova godina je zabilježila mnogo uspjeha i mojih radova, uprkos aktuelnoj pandemiji. Ideja je došla kada moja prijateljica nije uspjela pronaći odgovarajući ukras za vjenčanje, te sam joj predložila da to prepusti meni. Taj moj prvi uradak, naravno uspješan, na obostrano zadovoljstvo mi je bio poticaj da se time počnem baviti intenzivnije. Od ranog djetinjstva pokazivala sam talent za crtanje, za detalje, tako da sam taj hobi sada već pretvorila u posao – prisjetila se Jasminka na početku našeg razgovora.

Osim ukrasa i kruna za mladenke, koji su, kako ističe, najviše tražen proizvod, brend „Yasmine“ nudi bogatu izradu kaiševa, nakita, kao i ukrase za svatove.

– Pri izradi ukrasa koristim žicu kao osnovni materijal, koju ručno vezem, dodajem Swarovski kristale, češke kristale te bisere, sve po želji i u dogovoru s klijenticom. U svaki ukras utkam dio sebe i svaki komad je unikat, jer je rađen s mnogo pažnje i ljubavi – iskreno će ova majka dvoje djece, dodajući kako neodlučnim mladenkama pomaže da donesu konačnu odluku.

PRIRODA I CVIJEĆE KAO VJEČITA INSPIRACIJA

Na pitanje šta joj je vječita inspiracija, Jasminka odgovara:

-Osim prirode i cvijeća, koji su uvijek moja inspiracija, dodatni vjetar u leđa pruža mi pomisao na to da svojim klijenticama uljepšavam tako važan događaj, te da sa zadovoljstvom nose ukrase s mojim, „Yasmine“ potpisom.

Jasminka je vrlo aktivna na društvenim mrežema, vrijedno dijeli sve svoje radove, a ukoliko želite pronaći inspiraciju za svoj poseban dan, osigurati sebi jedinstven detalj koji će upotpuniti vaše raskošno izdanje, Jasminka je pravi izbor za vas.

 

 

 

 

 

Pročitajte još