Čudo prirode: Upoznajte Zeolit, prirodni mineral, jedan od najjačih detoksikatora današnjice

Piše: Marketing

Zeolit je prirodni vulkanski mineral s najsnažnijim detoksifikacijskim učinkom kojeg nam priroda može ponuditi. Poznat i kao „čarobni mineral“, zeolit nastaje u procesu miješanja vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama, dok sam naziv dolazi od grčkih riječi “zeo” i “lithos”, što se doslovno prevodi kao “kipući kamen”. Sivkasto-bijele je boje, a njegova rešetkasta molekularna struktura, koja sadrži mikroelemente poput natrija, kalcija, kalija i magnezija, negativno je nabijena i privlači male pozitivne čestice, apsorbirajući toksine i štetne tvari. Zeolit nas tako na siguran način štiti od svakodnevnih toksina, teških metala, alergena, pesticida, kemikalija, kancerogenih tvari i štetnih vanjskih utjecaja. Istovremeno, unosi antioksidanse i esencijalne minerale koji uvelike pridonose zdravom funkcioniranju i jačanju imuniteta.

Upoznajte zeolit i sve benefite koje donosi, a o kojima će nam više ispričati direktorica hrvatske tvrtke Mevex, Vanja Horvat, čiji ZEOTEX proizvodi postižu fantastične rezultate kako na hrvatskom tako i na europskom tržištu i šire.

Što je zeolit i koje su njegove primjene?

Zeolit je u potpunosti prirodan  mineral koji se za može primjenjivati svugdje i svakodnevno za zaštitu organizma od štetnih tvari. On je jedan od najjačih prirodnih čistaća i detoksikatora. Kako živimo u vremenu gdje smo svakodnevno okruženi toksinima koje udišemo, pijemo i  konzumiramo ovaj čarobni mineral je prozvan –  MINERALOM 21 st.

Upravo zbog svoje učinkovitosti  on ima široki spektar djelovanja pa ga možemo umiješati u bilo koju kremu. Možete napraviti izrazito djelotvornu detox masku za lice ili kosu, a sve što vam treba je dodatak vode ili prirodnog ulje. Od njega se može raditi i pasta za zube koja izvanredno pomaže kod saniranja afta u ustima, gingivitisa ili paradontoze. Ako se stavi po noći na oboljelo mjesto, na tom se području već idući dan vide rezultati. Osim toga, izvanredan je u dermatologiji jer pomaže kod akni, herpesa, seboreja, perutanja vlasišta te različitih vrsta dermatitisa i akutnih stanja psorijaze, ili kao dodatak kupkama za zaštitu nježne kože djece.

Jedan je od najjačih detoksikatora organizma.

Zeoliti se također primjenju u stočarstvu, poljoprivredi kod kućnih ljubimaca kao jak detoksikator kojemu je cilj očistiti organizam, podići imunitet i produktivnost te smanjiti oboljenja i smrtnost.

Zašto je ZEOTEX neophodan za svako kućanstvo?

Mi ga često nazivamo čuvarom kućanstva jer je to proizvod koji s tako velikim rasponom primjena služi kao spas u mnogim svakodnevnim situacijama, a djeluje u potpunosti prirodno i izrazito učinkovito, bez straha od nuspojava. Osim toga, ono što je vrlo važno danas je pravilno pranje voća i povrća prije konzumacije jer danas više nego ikada prije unos pesticida i teških metala preko konzumacije tretiranih namirnica je sve veći i opasniji za ljudski organizam. Akumuliranje toksina u organizmu može dovesti do niza raznih zdravstvenih problema. Jednostavnim dodavanjem Zeotexa u vodu u kojoj perete namirnice možete ukloniti većinu štetnih tvari i tako spriječiti unos raznih toksina. ZEOTEX dokazano uklanja ostatke pesticida s voća i povrća iza čega stoji i znanstveno istraživanjo na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

Smanjiti unos toksina koji postepeno razaraju naš organizam nakupljanjem u njemu, glavni je cilj naše tvrtke. Treba raditi i detoks organizma, ali svakako je izuzetno bitno da se ne unose sve te štetne tvari ako želite sačuvati vaše zdravlje.

Nedavno ste na tržište izbacili kremu ZEOTEX DERM za koju je malo reći da postiže fantastične rezultate, što je njena posebnost?

U dermatologiji je sam zeolit efikasan jer djeluje na lokalni imunitet stanica kože, pruža antioksidativnu zaštitu, stimulira proces regeneracije, olakšava procese obnove i čišćenja dubokih slojeva kože. Znali smo da je to izvanredan aktivan sastojak za bazu, no kako bi postigli još veću djelotvornost, pogotovo ako se radi problematičnoj i osjetljivoj koži, zeolitu smo dodali ionizirajuće elementarno srebro koje djeluje antimikrobno, protuupalno i stvara zaštitni sloj na kožu. Sinergija djelovanja ovih dvaju sastojaka donijela je uistinu revoluciju na tržište, a fantastični rezultati i pozitivne promjene koje svakodnevno viđamo kod korisnika, bilo da se radi o aknama, dermatitisima, seboreji, rozacei, psorijazi ili iritacijama, te gljivičnim oboljenjima, čine nas izuzetno sretnima i ponosnima. Naravno, krema je prirodna i sigurna kako za odrasle tako i za djecu, znači BEZ parabena, kortikosteroida i štetnih konzervansa.

Na tržištu postoji više vrsta zeolita od raznih proizvođača, zašto izabrati ZEOTEX?

Treba se posebno pripaziti pri odabiru zeolita jer se razlikuju kvalitetom i učinkovitošću. ZEOTEX je poseban iz više razloga. Proizveden je pod strogo kontroliranim uvjetima u vlastitoj proizvodnji i s posebno zaštićenom VEN tehnologijom te se tako dobiva globalno najsitnija aktivirana i energizirana čestica od 1 mikrona. Veličina čestice je ključna kod zeolita jer o njoj ovisi apsorptivna moć, odnosno što je čestica manja, to je ona učinkovitija.

Osim toga, veće čestice koje nalazimo na tržištu će povući i vitamine i minerale, dok ovako sitna čestica fizički to ne može i neće učiniti. Uz to, korištena sirovina zeolita dolazi iz jednog od tri najbolja rudnika na svijetu i sadrži 97% klinoptilolita (aktivna tvar), što dokazuje njegovu veliku učinkovitost i čistoću.

Zeolit je u BiH registriran kao dodatak prehrani, kako se koristi za detox organizma?

Zeolit ima zaista raznoliku primjenu, no princip rada u svakom području je isti. Povlačeći toksine i štetne tvari, jača imunitet i pomaže kod raznih problema. Organizam ga prepoznaje kao vlastitu supstancu, ne taloži se niti zadržava u organizmu. Tako je zeolit siguran način za pročišćavanje organizma i podizanje imunološkog sustava.

Iza nas stoji niz fakulteta, instituta, profesora i doktora, te smo u neprestanom istraživanju i dokazivanju fantastične učinkovitosti ovog minerala.

ZEOTEX PRODAJNA MJESTA – BiH

  1. Apoteka Monis, Franca Lehara 2, SARAJEVO
  2. Apoteka Pharmacia, Vrbanja, SCC centar, SARAJEVO
  3. Apoteka Pharmacy Bingo City centar, Dzemala Bijedica 160, SARAJEVO
  4. RITUAL LAB D.O.O., Milana Preloga 3, SARAJEVO
  5. Ljekarna Alpha plus, Kralja Zvonimira 16, MOSTAR
  6. Ljekarna Alpha plus, Kardinala Stepinca bb, Mepas mall, MOSTAR
  7. Tajm Bio time, Kardinala Stepinca MEPAS MALL b.b., MOSTAR
  8. LUPRIV 5, Splitska 5, MOSTAR
  9. Apoteka Pharma Nova Bihac, Ul. Saliha Mušanovića br.47, BIHAĆ
  10. Pharmacia, Irfana Ljubijankića 66, BIHAĆ
  11. PRIVATNA APOTEKA PHARMACIA, Dr. Irfana Ljubijankića 66, BIHAĆ
  12. Ljekarna Ljubic Grude, Hrvatskih branitelja 39, GRUDE
  13. Ljekarna Vita pharm, Trg Gojka Suska 2b, ŠIROKI BRIJEG
  14. Ljekarna Nina, Fra Grge Martića 47, POSUSJE
  15. Apoteka Anapharm 1 BA, Nikole Pašića 31, Banja Luka
  16. PZU “MALIK -FARM”, Osma Ulica 15, ORAŠJE
  17. LJEKARNA “CVIT LIKARIJE”, Fra Petra Bakule 3, LJUBUŠKI
  18. INTERNACIONALNA LJEKARNA “CVIT LIKARIJE”, Kardinala Stepinca 37 A, ČITLUK                                                    Distributer za BiH: ANTONIO TRADE COSMETICS

Pročitajte još