“Azrinih” 25 godina: Slavimo srebreni pir

Piše: Redakcija

„Azra“ magazin, prvi, najčitaniji i napoznatiji magazin za ženu i cijelu porodicu u Bosni i Hercegovini, slavi svoj jubilarni 25. rođendan. Prvi broj „Azre“ svjetlo dana ugledao je 18. septembra 1996. godine, samo godinu nakon završetka agresije na BiH, vodeći se idejom iskusnih novinara i urednika, koji su bili svjesni da je bh. tržištu potreban jedan kvalitetan magazin. Vjerujući svojoj ideji, ulagali su svaki atom snage, a generacije koje su dolazile trudile su se da održe taj kvalitet i da magazin „Azra“ postane autentični bosanskohercegovački brend.

„Azra“ je prvobitno zamišljena kao magazin koji izlazi svakih 15 dana, ali zbog velike potražnje i zanimljivih priča, koje su nametale svoje mjesto na stranicama papira, prvi sedmični broj izlazi 18. juna 1997. i od tada do danas svake srijede čitatelji uživaju u raznovrsnom i ineteresantnom sadržaju ovog prestižnog magazina.

Srijeda po srijeda i sada bilježi 1281. broj ispisanih najljepših i najživopisnijih priča. Prije svega, „Azra“ je pomagala mnogima da razviju svoje poslovne uspjehe, davala krila brojnim današnjim zvijezdama i pratila sve njihove korake u karijeri. Razgovarala s gotovo svakom javnom ličnosti iz BiH i naše regije, koje su se uvijek vrlo rado odazivale njenom pozivu, pokazujući joj drugu, topliju i ljudskiju stranu svoje ličnosti. Također, nikada nije bježala od svakodnevnih priča, „običnog“ čovjeka i životnih priča koje su se s godinama pokazale najčitanijim i najvažnijim, jer su mnoge žene svoj glas puštale upravo kroz „Azru“. Uvijek je bila na strani žena, slavila je ljude i njihove uspjehe, bavila se društvom… U današnje vrijeme u moru digitalnih medija, novih časopisa na kioscima, „Azra“ bilježi nove uspjehe i održava status vrhunskog magazina utemeljen prije 25 godina.

Mnoge domaće i regionalne ličnosti uljepšale su „Azrin“ rođendan najtoplijim čestitkama.

FAHRUDIN RADONČIĆ 

Političar, intelektualac i industrijalac, utemeljitelj „Avaza“, koji je 1996. čvrsto stajao i iza osnivanja magazina „Azra“, te ideje borbe za prava žena, njihovu jednakost u društvu, njegovanje vrijednosti porodice, i danas se s ponosom osvrće na ovaj projekt: „Velika je medijska činjenica da cijeli četvrt vijeka, odnosno punih 25 godina, jedan specijalizirani magazin traje, informira svoje čitateljke i čitatelje te, dodatno, bude centar edukacije mnogih urednika i novinara koji su radili i rade u toj redakciji. Magazin “Azra” je educirao i javnost o trendovima u mnogim oblastima života u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Zahvaljujući prvoj glavnoj i odgovornoj urednici rahmetli Nađi Maričić, moja ideja i inicijativa da se u okviru medijskog koncerna “Avaz” tada pokrene magazin za žene i porodicu, realizirana je veoma brzo, profesionalno i nadasve kreativno. Drago mi je da, uz osnivanje medijske kuće “Avaz” prije tačno trideset godina, “Dnevnog avaza” prije više od 25 godina, sada i “Azra” slavi srebreni jubilej. I to kao prepoznatljivi brend i sastavni dio života, relaksacije i edukacije mnogih porodica. Čestitke svima koji su tome doprinijeli i onima koji i danas doprinose svojim inovativnim trudom, idejama, svakodnevnim radom i profesionalnim naporom da Bosna i Hercegovina i u ovom segmentu žurnalizma ne bude puko kolonijalno tržište, već istinski rival na tržištu štampe i internet novinarstva. Od srca čestitam i od srca se ponosim ovim uspjehom u koji sam nepoklebljivo vjerovao od štampanja prvog primjerka “Azre”.“

AMRA DŽEKO

Sretan 25. rođendan, draga prijateljice „Azra“. Želim da nas barem još toliko godina uveseljavaš odličnim sadržajima kao i do sada. Nadam se da ćemo uvijek imati divnu saradnju. Voli vas vaša Amra Džeko.

LEPA BRENA 

Želim vam da dugo trajete, jer je trajanje jedino mjerilo vrijednosti. Da pratite ljude koji imaju isti taj kvalitet i da nikada ne dozvolite da pišete o marginalnim ljudima. Da sačuvate iskonske vrijednosti i obraćate se onima koji je i imaju! Voli vas vaša Brena.

BOŽO VREĆO 

S nadom da vam svaka naredna godina donese pregršt radosti, novih izazova, podstreka, ljubavi, kreativnosti, uvažavanja različitosti, uzajamnog poštovanja i lijepe riječi, i pisane i izgovorene, želim vam sretan jubilej 25 godina rada i mnogo nadahnutog uspjeha u svakom idućem koraku. S poštovanjem, Božo Vrećo.

HANA HADŽIAVDAGIĆ TABAKOVIĆ

Draga moja „Azra“, znam koliko je danas teško održati korak i biti interesantan uz digitalne medije, ali vi ste ostali jedini magazin u BiH koji zaista donosi nove i zanimljive priče te se uspješno bori s vjetrenjačama novih medija. Ja vam želim još najmanje toliko godina, da vam tiraž uvijek bude na zavidnoj brojci i, naravno, da vam #OpetNajljepša krasi najprodavanije naslovnice. Voli vas vaša Hana.

NINA BADRIĆ 

„Azra“ je magazin s kojim s veseljem sarađujem od samih početaka. Divna redakcija i sjajna ekipa koja već godinama drži vodeću poziciju na tržistu. Želim vam još mnogo uspješnih godina i da se što češće vidimo na stranicama „Azre“, ali i uživo!

MAJA ČENGIĆ MIRALEM 

Draga moja „Azra”, sretan ti 25. rođendan! Hvala za sve lijepe priče, za sve savjete! Hvala za fenomenalne fotografije, zahvaljujući kojima smo, listajući tvoje stranice, obišli cijeli svijet! Hvala što podržavaš žene i na taj način činiš da njihovi uspjesi budu vidljivi! Sretan Ti veliki 25-ti! Tvoja vjerna čitateljica.

JELENA ĐOKIĆ 

Draga ekipo „Azra“ magazina, čestitke povodom jubilarnih i nadasve uspješnih 25 godina rada. Da nastavite biti na visini zadatka, uvijek u pravo vrijeme i na pravom mjestu, inovativni i kreativni kakvi jeste. S ljubavlju, saradnik i čitatelj.

NAIDA BOJNAKOVA

Najdražem bh. magazinu želim sretan rođendan. Da nam nikada ne fali vaših lijepih priča, da nam ne prođe niti jedan let bez vas i da nam i dalje budete izvor informacija, ideja i sreće.

AIDA MUJAN 

Hvala za vedre teme, lijepe i iskrene životne priče. Uvijek je zadovoljstvo sarađivati s timom magazina „Azra“. U godinama koje slijede, od srca želim mnogo uspjeha, kvalitetnih stranica i vjernih čitatelja.

ZANA MARJANOVIĆ 

Za 25 godina postojanja „Azra“ je zabilježila sve najvažnije događaje, osobe i dešavanja i time postala hronika bosanskohercegovačkog društva za buduće generacije. Čestitam svim novinarima, urednicima, fotografima, lektorima, dizajnerima – cijeloj ekipi na velikom uspjehu.

MIRZA I AMIRA MUSTAFAGIĆ 

Želimo vam još mnogo dobrih sagovornika, lijepih priča i uspješnih godina. Sretan rođendan žele vam Amira i Mirza.

AMARA STUPAC

Svaki utorak se čeka srijeda za nove priče iz vaše sehare. Vi možda slavite jubilarni, međutim, vaši čitatelji slave „Azru“ svake srijede. Hvala za fantastične i poučne tekstove. U “narodu” se kaže -” svaki hajr da vas prati “.

FEĐA ISOVIĆ 

Više puta sam „nastupao“ u Azri. Istina je da su to svaki put bili dobro pripremljeni novinari koji su znali šta da me pitaju i na čija je pitanja bilo lagodno odgovarati. Također, neke od fotografija koje su napravili „Azrini“ fotografi i dan-danas objavljujem po društvenim mrežama kada želim da ispadnem laf. Srećan rođendan i još mnogo godina rada.

SLAĐANA IKIĆ

Dragom magazinu „Azra“ i cijeloj sjajnoj ekipi koja stoji iza ovog magazina želim još mnogo jubilarnih brojeva, odličnih intervjua i zanimljivih tekstova. Hvala što ste tu, i što nam svakim novim brojem uljepšavate svakodnevicu!

MAHIR MULALIĆ 

Čestitam 25. godišnjicu rada najboljem magazinu u Bosni i Hercegovini. Ozbiljan rad stoji iza vas i želim vam još mnogo rođendana, predanosti, ljubavi i sreće!

ZERINA SUYABATMAZ 

„Azra“ već 25 godina korača kroz naše domove, uz „Azru“ sam odrastala, kradom listala izdanja koja su bila na maminom radnom stolu uvijek. Hvala vam što ste tu za sve žene, što ste svojim perom glas svih nas. Neka vam je sretno ovih 25 godina vrhunskog novinarstva uz želje da nastavite biti najbolji.

SABINA SIDRO 

25 godina uspjeha, razgovora, kreativnosti i prijateljstva. Draga „Azra“, sretan ti rođendan. Ostani tako znatiželjna i jedinstvena. Tvoja vjerna pratiteljica.

SLAĐANA MANDIĆ 

Dragi moji, smatram vas mojim, jer sam upravo s vama kroz magazin dijelila neke od najvažnijih i najljepših životnih trenutaka! Sretna sam sto sam dio vaše priče i nadam se divnoj saradnji još mnogo godina i izdanja! Sretan vam jubilarni 25. rođendan, da trajete još mnogo godina! Od srca, s ljubavlju i poštovanjem.

ANDREA TOMAŠEVIĆ KOLENDA 

Vrijednoj ekipi najčitanijeg magazina, u čijoj sam redakciji provela godinu, kucajući najljepše priče, želim još mnogo uspješnih godina. Tradicija je ono čime se trebate ponositi, a stvarne životne priče su ono na šta trebate biti i dalje fokusirani. Da s pjesmom kucate najljepše tekstove i narednih 25. Sretno!

RAZIJA ČOLAKOVIĆ RAZO

Dvadeset i pet godina čiste ljubavi, dobre zabave i mnogo divnih savjeta, poklanja nam naš magazin “Azra”. Sretan rođendan, uz želju da i stoti dočekate na vrhu, najbolji i najčitaniji kao i do sada. Volim “Azru”, jer “Azra” postoji za sve žene ovog svijeta.

FRENKIE 

Cijeloj redakciji „Azra“ magazina od srca želim sve najbolje za 25. rođendan. Još mnogo lijepih i veselih priča i još mnogo prodanih primjeraka. Živimo u digitalnom dobu u kojem štampani mediji imaju velikih problema i zato svaka čast vama koji opstajete!

MARICA GAJIĆ

Sretan rođendan magazinu koji svakodnevno ističe savremenu, borbenu ženu, ali i druge ljudske vrijednosti. Radujemo se svim vašim budućim uspjesima i lijepim pričama koje nam pripremate.

DRAGAN MARINKOVIĆ MACA

Dočekasmo četvrt vijeka magazina „Azra“ na zadovoljstvo vaših brojnih čitatelja. Nastavite tako dobro da radite i ne sumnjam još mnogo bolje. Počeci i ono dokle ste došli sada je vrlo progresivno, tako da ne sumnjam da će zlatni pir, ako Bog da, biti još uspješniji od ovog srebrenog. Sretan rođendan i svako dobro vama i svim vašim čitateljima.

IZUDIN BAJROVIĆ 

Čestitam „Azri“ četvrt vijeka postojanja. Uvijek vedra, prijatna i interesantna. Da još dugo bude tu i da njegujete i afirmišete lijepe stvari, želim vam od srca.

ABDULAH SIDRAN 

U našoj kući svako ima svoje omiljene TV emisije, svoje novine i sedmičnike. Ne volimo svi isto, nisu nam jednako važne iste teme. I to je tako godinama. Ima samo jedna iznimka, zove se „Azra“ i svako u našoj porodici u njoj nađe nešto što mu je i važno i lijepo. Zato vam s radošću čestitamo 25. rođendan, uvjereni da ćemo se još dugo družiti. Porodica Sidran

FIĆA CREW 

Najsretniji rođendan želimo dragoj „Azri“. Mnogo lijepih uspomena stvarali, pozitivnih priča podijelili i kroz još više ludih i nezaboravnih avantura nas pratili.

MUHAREM HADROVIĆ

Cijeloj ekipi magazina „Azra“ želim sretan 25. rođendan, mnogo uspjeha u radu i da kao i do sada nastavite uveseljavati vjerne čitateljice, ali i čitatelje, da uvijek donosite najzanimljivije priče i uveseljavate sve generacije.

ALISA ČAJIĆ

Dragoj „Azri“ želim još 25 godina divnog rada, s ljudima koji su zaslužni za sve lijepe priče koje su tu ispričane, da ostanete tako profesionalni, tačni i posebni!

SEAD HRUSTANOVIĆ

„Azra“ magazin je postao svakodnevica mnogim čitateljima zbog svoje profesionalnosti i kvalitetnog sadržaja. Hvala timu „Azra“ magazina na prenošenju svih bitnih događaja tokom 25 godina postojanja svojim čitateljima. Mulekelefeleketa bez „Azre“ kao muha bez glave! Sretan 25. rođendan najboljem magazinu u Bosni i Hercegovini!

MUHAMED MIZIĆ

Ja sam svega 11 godina stariji od „Azre“. Što znači da sam kao mali se već zamišljao na nekoj od stranica ovog dugogodišnjeg magazina. I nakon toliko godina rada i truda, s jedne i druge strane, zadovoljstvo mi je što sam na više načina sarađivao s magazinom „Azra“. Čestitam vam rođendan, godišnjicu koju je svakako bitno istaknuti u ovim turbulentnim vremenima. Želim vam mnogo kvalitetnih ispisanih stranica i pristupačnih i dobrih sagovornika. U zdravlju nova slova pisali i brojeve objavljivali.

IMAN KAROVIĆ

Sretan jubilarni 25. rođendan dragoj „Azri“! Želim vam da ostanete takvi kakvi jeste i da nas još dugo uveseljavate lijepim pričama!

DEJANA ROSULJAŠ 

Magazinu „Azra“ i svim zaposlenim želim sretan 25. rođendan, ostanite uvijek tako svoji i sjajni! Želim vam mnogo novih divnih priča, da budete i dalje autentični i uspješni, da se svi zajedno dobro zabavljamo u narednim godinama i da zajedničkim snagama stvaramo lijepe priče.

INDIRA KUČUK SORGUČ 

S “Azrom” sam u specijalnim vezama od njenog osnivanja kada kao urednica u „Dnevnom avazu“ nisam krila svoje zadovoljstvo jer je samostalna i nezavisna BiH konačno nakon rata dobila svoj magazin za ženu i porodicu. I tada sam znala napisati tekst, uraditi intervju i učestvovati u radosti izlaska svakog broja. Međutim, moja prava priča s „Azrom“ starta kada sam prije 15 godina dobila ponudu da pišem kolumne, one koje će opisivati žensko-muške odnose, ali i sve one priče koje baštini bogati bh. duhovni prostor. Sretna sam kao čovjek, jer živi i pulsira kao žensko čisto srce ovaj naš medijski dragulj. Sretna sam kao saradnica i kolumnistica, jer se mogu pohvaliti da sam poštovana sve ove godine i da su moje priče prepoznatljiv simbol „Azre“. Moja mlada i ljubavi puna redakcijo, nastavite ovu važnu misiju promocije bh. vrijednosti, čuvanja lijepih običaja i isticanja vrlina Bosanki i Hercegovki, njihovih očeva, muževa, sinova i kćeri, kao i njihovih najvećih postignuća. “Azra” je napunila 25 godina. Četvrt vijeka – nije šala! Sada je spremna za najjači aplauz. Ja aplaudiram iz sve snage. I želim da najbolje godine budu tek pred vama. Vaša vjerna Indira Kučuk Sorguč.

SABRINA TUBIĆ 

Najuspješnijem bh. magazinu „Azra“ čestitam 25 godina rada uz želje da nama, vjernim čitateljima donosite još mnoštvo lijepih priča!

MAJA MUNDA DEDOVIĆ 

Sretan 25. rođendan omiljenom magazinu, uz želje da i narednih godina ispisujete najljepše priče na stranicama koje ćemo s radošću čitati.

ALMA MUSLIOVIĆ 

Draga „Azra“, 1281. put si ušla u moj dom, 1281. put me razonodila, educirala, veselila… Sretan ti 25. rođendan ekskluzivna moja i da se barem još 25 godina družimo.

JELENA ROZGA 

Draga moja “Azra”, želim ti  sve najbolje za rođendan, drago mi je da ove godine skupa slavimo, ja svojih 25 godina karijere, a ti svoj 25. rođendan. Želim ti još mnogo uspješnih godina, kreativnosti i kvaliteta. Hvala za podršku svih ovih godina, veselim se skorom ponovnom druženju.

DŽEJLA RAMOVIĆ 

Draga „Azra“, sretan ti rođendan! Hvala ti što si tu za mene od samog početka! Radujem se svim novim zajedničkim izazovima koje nam budućnost donosi! Šaljem zagrljaje cijelom timu, vaša Džejla.

AIDA REDŽEPAGIĆ 

Čestitam vam 25 godina zanimljivih priča, 25 godina inspirativnih tekstova o brojnim ličnostima i njihovim postignućima. Nastavite da motivišete, inspirišete i pružate podršku još mnogo godina! Sretan rođendan!

SEJO SEXON 

Azre su uvijek bili ljudi velikog srca i otvorene duše. Poput njih i “Azra“ nas već godinama podsjeća da na svijetu ima i mnogo lijepih stvari za koje vrijedi živjeti. U ovim vremenima i s ovakvim medijima bilo vas je lijepo imati uz sebe. Želim vam još mnogo godina uspjeha i sreće.

BRANKO ĐURIĆ ĐURO 

Draga „Azra“, želim ti sve najbolje za tvoj 25. rođendan. Sad si u najboljim godinama. Nastavi samo, tako kao do sada, biti zanimljiva i šarmantna, ne služeći se jeftinim trikovima da bi se dopala svima i tako privukla pažnju. Sretan rođendan, proslavi ga u zdravlju i veselju. Tvoj Đuro.

BELMA LIZDE KURT 

Magazinu „Azra“ želim sretan rođendan! Da nam budete svi zdravi i veseli i radoznali i nastavite istim elanom i profesionalizmom povezivati ljude zanimljivim i toplim pričama.

AMILA LAČEVIĆ ĆORALIĆ 

Draga “Azra”, od srca ti želim sretan 25. rođendan! Da i dalje, kao i do sada, budeš dio naših najljepše provedenih ženskih trenutaka, momenata koje posvećujemo sebi i uživanju u druženju s tobom, da nam i dalje budeš podrška i vjetar u leđa. Ali i najdraža porodična sedmična gošća s najljepšim, životnim pričama. Želim ti još mnogo sretnih i uspješnih godina, brojeva i rođendana. Sretno i dragim ljudima u redakciji koji se nesebično i s ljubavlju zalažu da iz broja u broj ispuniš sva očekivanja i više od toga.

DINO BAJROVIĆ 

Sretan veliki rođendan „Azra“ magazinu, želim vam još mnogo velikih godišnjica i jubileja kroz koje ćete slaviti uspjeh, kvalitet i sve ljude koji čine da budete čitani i traženi kakvi i jeste.

RAZIJA MUJANOVIĆ

Ako ste dobri, onda trajete. Tako je u sportu, tako je u novinarstvu i u životu. Čestitam vam 25. rođendan. Pratili ste mene kroz karijeru i nadam se da ćete s istim žarom pratiti i naše Zmajice, koje su ponos naše domovine. „Azra“ je naša 6. košarkašica. Rastemo zajedno.

EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ 

Čestitam  „Azri” 25. rođendan. To je magazin koji je redovan gost u našoj kući isti taj broj godina. Angažirana na promociji uspješnih Bosanaca i Hercegovaca, uređena s pozitivnim porodičnim pričama, koncipirana da ne urušava sisteme vrijednosti unutar bh. društvenog konteksta, „Azra“ dođe kao mehlem na dušu, tridesetogodišnjem, medijskom narativu, nekih drugih prepadajućih medija, koji Bosnu i Hercegovinu nerijetko vide kao ambijent „opasnog življenja“. „Azra“ 25 godina popravlja stanje duha bh. zajednice i hvala svima koji su dio te sjajne novine. Svima u redakciji želim dobro zdravlje i još mnogo godina zdravog, profesionalnog i optimističkog novinarstva. Nije u našoj dragoj domovini sve baš tako crno.

Priredile: Lejla Bejdić-Rizvanović, Ilma Jakubović, Lejla Medinić i Adela Kukić

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti