Suprug vas je prevario – šta dalje?

Piše: Redakcija

Kada vas muškarac prevari, ostaju vam dvije opcije. Jedna je da potpišete papire za razvod i spakujete svoje kofere, a druga je da pronađete razlog da mu oprostite. Ako mislite da možete da pronađete način da prevaziđete ovu situaciju, možda se vaš brak može popraviti i biti bolji nego ikad, naročito ako nema drugih bolnih znakova da vas muž više ne voli. Kako se nositi sa situacijom u kojoj vas je suprug prevario?

POZABAVITE SE RAZMIŠLJANJEM O SEBI

Iskoristite vrijeme dok ne donesete odluku da se pozabavite sobom. Iako je bol bez svake sumnje jak, ne bi trebalo da mu dozvolite da vas totalno savlada i uništi. Morate sabrati svoja osjećanja i misli, jer je pred vama važna odluka. Preljuba može dovesti do toga da imate loše mišljenje o sebi i da se odate alkoholu, prejedanju, da imate nesanicu i druge probleme.

POKUŠAJTE DA OTKRIJETE RAZLOG PREVARE

Vratite se na početak problema. Možda je njegov razlog za prevaru jednostavno činjenica da mu se ukazala dobra prilika koju nije želio da propusti, jer ga želja za seksom sa drugom ženom previše uzbuđuje. U tom slučaju ne možete ništa da uradite. S druge strane, možda mu nedostaje intimnost u vašem braku, ili se osieća nedovoljno dobrim kraj vas. Od razloga za prevaru, zavisi i to da li ćete mu oprostiti ili ne.

BUDITE ISKRENI PREMA SVOJOJ DJECI

Djeca sve primjećuju, čak iako mislite da ste veoma vješti u skrivanju stvari od njih. Ako i ne znaju šta se konkretno zbiva, ona osjete negativne vibracije između vas i vašeg supruga. Ne isključujte ih iz situacije. Djeca imaju pravo da znaju šta se dešava u njihovoj porodici. Recite im onoliko koliko je potrebno da znaju i u skladu sa njihovim uzrastom.

NE POKUŠAVAJTE DA RAZGOVARATE SA NJOM

Zaista ne postoji ništa što bi trebalo da kažete ženi sa kojom vas je suprug prevario. Ona nije vaša odgovornost, tako da prljav posao prepustite njemu. Ne dolazite joj plačući i preklinjući je da ostavi vašu porodicu na miru. Ona nije ta koja treba da ima na umu vašu porodicu, već vaš suprug.

 IZVAGAJTE STVARI – ZA I PROTIV

Budite praktični i napravite listu stvari za i protiv. Kada pred sobom budete imali listu vidjećete da li više naginjete ka tome da ostavite supruga ili da mu oprostite prevaru. Na listi bi pored “još uvijek ga volim” trebalo da budu i stvari poput njegovog pokajanja, spremnosti na oproštaj i zaborav, vaše trenutne finansijske situacije i uslova za život.

Izvor: Zenskimagazin.rs

(L. M.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti