Poznati muškarci koji su priznali estetski zahvat

Piše: Redakcija

Estetski zahvati dio su ženske svakodnevnice, međutim upravo takvi zahvati više nisu ni rijetkost kod muške populacije. Massimo Savić, Tonči Huljić, Toni Cetinski  su samo neki od poznatih muškaraca koji se ne stide korekcija koje su im pomogle da održe svoj mladoliki izgled.

Massimo Savić (59)

Zagrebački muzičar podvrgnuo se teenliftingu, elektrostimulaciji mišića lica. Teenlifting je neinvazivna metoda zatezanja kože lice, koja se bazira na stimuliranju facijalnih mišića slabim strujama, a najbolje rezultate daje kod podizanja kapaka i obraza. Massimo je bio oduševljen rezultatima jer je, kako je rekao, od umornog starca obješena lica, s brazdama na čelu i obrazima, postao čovjek s licem iz časopisa.

Damir Kedžo (34)

Progenija, urođena deformacija donje čeljusti, zdravstveni je i estetski problem koji je muzičara s otoka Krka mučio od djetinjstva. Čak sedam godina je skupljao hrabrost za operativni zahvat, na koji se odvažio sredinom 2015. godine.  Kako bi se postigao pravilan zagriz, operacijom su mu slomljene obje vilice – gornja vilica je za šest milimetara pomaknuta prema naprijed, a donja za šest milimetara unatrag. Oporavak je trajao mjesec dana, tokom kojih nije mogao ni govoriti, a kamoli gristi – pa mu je najveće zadovoljstvo donio prvi zalogaj pizze.

Husein Hasanefendić Hus (67)

Iako je prošle godine po sili zakona morao otići u mirovinu, frontmen grupe Parni valjak zabljesnuo je novim izgledom – znatno vitkiji nego prije i s novom frizurom. Kilograme je istopio svakodnevnim vježbanjem i promjenom prehrane , a za bujnu kosu, rekao je, zaslužni su estetski kirurzi. ‘Presadili su mi, odnosno dopunili dijelove vlasišta s prorijeđenom kosom. I to minimalno invazivnom metodom, u kojoj se folikuli uzimaju iz donorskih područja gdje je kose više nego dovoljno’, objasnio je Hus, koji je otad i fizički i psihički u izvrsnoj formi.

Tonči Huljić (59)

Besane noći nad klavirom, po raznim društvenim događanjima i koncertima ostavile su jednom od naših najvećih hitmejkera traga na području ispod očiju. Zbog toga se prije petnaestak godina odlučio za uklanjanje podočnjaka, kojim je bio toliko zadovoljan da je jednom prilikom, prema riječima muzičara Jasmina Stavrosa, i njemu savjetovao isti postupak – rekao mu je da će se blefaroplastikom riješiti umornog izgleda.

Rene Bitorajac (49)

Glumac i TV voditelj godinama je imao problema s otežanim disanjem i glavoboljama zbog devijacije septuma, a ni oblik nosa mu nije bio baš po volji. Zbog toga se prije desetak godina odlučio za rinoplastiku. Riješio problem i preoblikovao nos, te glumac je već osam dana nakon operacije bio spreman vratiti se svakodnevnim obavezama. Ishodom je bio jako zadovoljan jer je napokon ‘prodisao’, čime mu se uvelike poboljšala kvaliteta života.

Tony Cetinski (52)

Popularni pjevač bio je među prvima na estradi koji je priznao da se viška kilograma riješio kod estetičara. Zbog usporenog metabolizma, premalo kretanja, stresa i nedovoljno sna tokom koncertnih turneja počeo se debljati već s 33 godine, a kad su ga 2013. sustigli problemi sa žuči zbog kojih je odlučio promijeniti životne navike – bio je 15 kilograma u ‘plusu’.

Isprobao je nekoliko dijeta, nakon kojih su se kile uporno vraćale, pa je posegnuo za najboljim što je estetska medicina u tom trenu mogla ponuditi. Tokom tretmana ultrazvučni valovi razbijaju masno tkivo i pretvaraju ih u tekućinu, koja se uskom sondom izvlači iz tretiranih dijelova. Nakon tretmana Tony je bio četiri kilograma lakši i tanji za dva konfekcijska broja, poletniji, brži i energičniji.

Izvor: Gloria.hr

(Z. T.)

Pročitajte još