Oženio se brat Kate Middleton: Izabranica pri upoznavanju mislila da je James konobar

Piše: Zerina Tihic

U bračne vode, 11. septembra 2021. godine, uplivali su James Middleton, rođeni brat Kate Middleton, i Francuskinja Alizee Thevenet, stručnjakinja za finansije. Njihovo vjenčanje održano je na Azurnoj obali, a osim porodice i gostiju, posebna uloga pripala je njihovim voljenim psima Elli i Marbel.

Par je uspješno krio vezu od znatiželjnih pogleda javnosti, a njihovo prvo zajedničko javno pojavljivanje bilo je na božićnoj aukciji 2018. godine u crkvi u Londonu, nakon čega su s njegovom sestrom Pippom Middleton i njenim suprugom Jamesom Matthewsom odlučili provesti zajedno odmor na egzotičnom St. Bartsu. No, kada je riječ o službenom pojavljivanju, ono se desilo tek u proljeće 2019. godine, na vjenčanju Lady Gabrielle Windsor i Thomassa Kingstona u dvorcu Windsor, nakon čega su stigli zajedno i na teniski meč u Wimbledonu.

Psi na vjenčanju

Iako je vjenčanje održano u tajnosti na samom jugu Francuske, među zvanicama su, osim vojvode i vojvotkinje od Cambridgea s djecom, bili i Pippa Middleton sa suprugom, te roditelji Carole i Michael. Nažalost, vjenčanju nije prisustvovao Alizeein otac, koji je preminuo nekoliko mjeseci prije ceremonije, a koji je već ranije dao svoj blagoslov i poželio sreću mladencima. Naravno, vjenčanje nije moglo proći ni bez Jamesovih pasa, Elle i Mabel. Postoji tradicija da na vjenčanjima cvijeće nose djevojčice, međutim, ovaj par je taj običaj prilagodio, te ga dodijelio psima, koji su kao posebni gosti očarali kraljevsku porodicu. Upravo je pas Ella bio razlog zašto su se James i Alizee upoznali.

– Ella i ja bili smo u klubu South Kensington u Chelseai. Ella je ležala ispod stola, pored mojih nogu, a kada je ožednjela, pustio sam je da ode sama na drugi kraj terase, gdje su bile zdjelice s vodom. Putem je srela Alizee i počela se s njom maziti, a ja sam ustao i izvinio se za ometanje. Alizee je mislila da sam konobar, pa je naručila piće i nastavila se igrati s Ellom, koja je u tom trenutku već ležala na leđima i tražila češkanje. Nisam bio ni svjestan da sam u tom trenutku, zahvaljujući Elli, upoznao svoju buduću suprugu – opisao je James prvi susret s Alizee.

Zagovara mentalno zdravlje

Alizee je po profesiji stručnjakinja za finansije, a magistrirala je investicije i finansije na Univerzitetu Queen Mary u Londonu, te godinama radi u londonskoj finansijskoj industriji. Osim širokog spektra znanja iz oblasti investicija i finansija, Alizee uz maternji francuski jezik, tečno govori španski i engleski. Iako je tokom godina uspješno obavljala poslove na pozicijama analitičarke, asistentice i menadžerice, danas je Alizee direktorica u kompaniji „TreasurySpring“.

James Middleton, brat vojvotkinje od Cambridgea, po zanimanju je biznismen. Rođen u Readingu, u Berkshireu, Middleton se školovao na St. Andrew’s School i Univerzitetu u Edinburghu prije nego što je osnovao kompaniju za izradu kolača. Middleton je medijsku pažnju počeo privlačiti tokom veze njegove najstarije sestre, a kasnije i braka s princem Williamom. Godine 2013., osnovao je kompaniju za personalizirane čestitke ‘Boomf’. Middleton je i zagovornik mentalnog zdravlja, te je otvoreno govorio o svojim iskustvima s depresivnim poremećajem.

Također, osim borbe s depresijom, James pati od disleksije te poremećaja hiperaktivnosti i deficita pažnje. Uspješno je završio s kognitivno-bihevioralnom terapijom 2017. godine, a od tada javnosti skreće pažnju na redovno održavanje mentalnog zdravlja. Osim što promovira mentalno zdravlje, James i njegov pas Ella ambasadori su dobrotvorne organizacije „Pets As Therapy“. Činjenica da je dozvolio preuzimanje ekskluzivnih fotografija s vjenčanja putem donacija za „Pets As Therapy“, dovoljno govori o tome koliko je humantarni rad važan za njega i koliko se trudi da što više sredstava prikupi za ugrožene pse i njihov oporavak.

Svekrvina vjenčanica

Alizee je za ceremoniju vjenčanja odabrala istu vjenčanicu koju je njena svekrva Carole Middleton nosila za svoj veliki dan 41 godinu ranije.

– Dok sam razgovarala o haljinama s Carole i razmjenjivala ideje, predložila mi je da isprobam njenu vjenčanicu u koju sam se zaljubila. Savršeno mi je pristajala i bila je upravo ono što sam željela. Uvijek me mučilo to što se vjenčanice nose samo jednom, pa je bilo nevjerovatno dati tako lijepoj haljini drugi dah života – kazala je Alizee.

Haljina je do poda i ima izrez na ramenima, koji je mlada pokrila ležernom i puštenom kosom.

Foto: Hello magazin

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti