Megan Fox pati od dismorfobije: Borim se s dubokim nesigurnostima

Piše: Redakcija

Megan Fox (35) otkrila je da pati od dismorfobije, odnosno tjelesne dismorfije, zbog čega se bori s velikim nesigurnostima, iako je mnogi smatraju jednom od najljepših žena svijeta.

„Da, imam tjelesnu dismorfiju. Borim se s mnogim, dubokim nesigurnostima“, rekla je Megan u intervjuu za GQ Style.

„Možemo vidjeti nekoga i pomisliti: ‘Ta je osoba tako lijepa. Njen život je sigurno lagan. No, oni vjerovatno ne razmišljaju tako o sebi”, objasnila je.

Tjelesni dismorfni poremećaj je zaokupljenost umišljenom ili malom estetskom manom koja izaziva značajnu uznemirenost ili ometa društveno, profesionalno ili drugo djelovanje, piše MSD priručnik.

Dismorfobija najčešće počinje u periodu adolescencije, oko 16-te godine života. U to vrijeme tjelesne promjene su brze i tijelo je u centru adolescentove pažnje, pa i ne čudi što su razne anksioznosti vezane za odrastenje usmjerene na tijelo i njegove nedostatke.

 

Izvor: telegraf.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti