Uz ove profi trikove lako je napraviti savršenu Instagram fotografiju

Piše: Redakcija

Bonnie Rodríguez Krzywicki fotografkinja je čije nam ime nije baš lako izgovoriti, ali zato je ona pronašla krajnje jednostavan i slikovit jezik kojim pokazuje da je fotogeničnost nešto što se uči, a ne nešto s čime se rađa. I pritom obavlja sjajan posao. Bonnie je preko svog Instagram profila podijelila nupute u obliku fotografija ”prije i poslije” odnosno što se ne bi smjelo i što bi bilo poželjno raditi prilikom poziranja za savršenu fotografiju. Njezin trud nagradila je brojka od više od 600.000 pratitelja. Kako samo malo promišljanja i znanja mogu fotografiju učiniti sasvim drugačijom, baš savršenom za naše Instagram profile, otkrij u nastavku.

1. Opuštene ruke

Kada se ne osjećamo 100 posto opušteno pred objektivom, nesvjesno obično uvelike opteretimo naše ruke – ili ih čvrsti držimo uz tijelo ili smislimo neki drugi neudobniji položaj. Rješenje? Najbolje se opustiti i eliminirati pritisak u rukama pa ćemo izgledati elegantnije i sigurnije.


2. Dinamika nogu

Odlična fotografija je ona na kojoj izgledaš samouvjereno, ali pogođen ugao snimanja i osvjetljenje uvelike mogu pomoći. Kada snimaš fotografiju vani, potrudi se uvijek pronaći sunčano mjesto. Fotografija će ispasti idealno ako si u hladu licem okrenuta prema svjetlu.  Također, fotografiju ćeš napraviš dinamičnijom tako što ćeš umjesto skupljenih nogu dok sjediš, postaviti jednu nogu ispred druge.


3. Ruke i noge – samo opušteno

Kada poziramo za fotografiju često smo izloženi pogledima usputnih prolaznika. Mnogima to stvara nelagodu što nikako nije dobra startna pozicija za nastanak odlične fotke. U tom slučaju pokušaj se manje zamarati time što bi drugi mogli misliti o tebi jer, naposljetku, ipak se radi o tvojoj fotki.


4. Važan je ritam

Umjesto spontanog stajanja svojoj fotografiji dodaj ritam. Ne zaboravi i pokazati svoj predivan ruksak.

5. ‘Bambi’ poza

Ok, odlučila si se na fotografiju u kupaćem kostimu, ali muči te pokoja nesigurnost, kako izgledaš?. Zanemari ih i samo zauzmi ”bambi pozu” i ispast ćeš savršeno. Ipak, ovaj položaj nije najudobniji, ali što sve nećemo napraviti za vrhunsku fotografiju. U kadar ne zaboravi ubaciti nekoliko ljetnih dodataka koji će fotografiji dati pravi sezonski ugođaj.

Izvor: Miss7.24sata.hr 

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti