Nevjerovatne transformacije slavnih dama koje su se namjerno udebljale za ulogu u filmu

Piše: Redakcija

Žene su u holivudskoj tvornici snova “prisiljene” na restriktivne dijete kako bi što bolje izgledale na ekranu. Ili im barem tako govore holivudski producenti i reditelji.

S druge strane, Američka akademija umjetnosti i znanosti nagrađuje one koji su za ulogu spremni poduzeti drastične korake te značajno promijeniti svoj izgled, naprimjer udebljati se.

Charlize Theron je najbolji dokaz za to. Južnoafrička ljepotica dobila je Oscara za glavnu ulogu u filmu “Čudovište”, snimljenom po istinitom događaju 2003. godine. U njemu je tumačila neobrazovanu prostitutku Ailen Vuornos, koja je krajem osamdesetih godina prošlog vijeka ubila sedmero ljudi.

Bivša manekenka pristala je udebljati se za ulogu 13 kilograma, te prepustiti se u stručne ruke majstora za filmsku šminku. Rezultat? Charlize je bila neprepoznatljiva.

Charlize Theron istu je stvar napravila i 15 godina kasnije. Za nastup u filmu “Tully” udebljala se čak 22 kilograma.

“Prve tri sedmice su uvijek zabavne jer se osjećaš poput djeteta u trgovini sa slatkišima. Zabavno je otići na doručak u fast food i naručiti dva milkshakea. No, nakon tri sedmice više nije zabavno i postaje posao. Sjećam se da sam morala namjestiti alarm usred noći da jedem kako bih održala nakupljene kilograme”, kazala je.

I Renee Zellweger bila je spremna na fizičku transformaciju zbog filma. Iako ovih dana svi pričaju o njenoj ulozi u NBC-ovoj seriji “The Thing About Pam”, gdje nosi specijalno odijelo i filmsku masku kako bi bila što sličnija punašnoj Pameli Hupp, američka glumica u nekoliko se navrata uistinu morala udebljati. I to dok je snimala “Dnevnik Bridget Jones” i njen nastavak.

Koje su sve slavne dame odlučile prihvatiti ulogu zbog koje su se trebale udebljati i kako su pritom izgledale, provjerite u nastavku.

Olivia Colman se za ulogu kraljice u filmu Miljenica udebljala 15 kilograma

Hillary Swank je Djevojku od milion dolara nabila 10 kg čistih mišića

Jessica Chastain se za Tajni život kućnih pomoćnica udebljala oko 10 kilograma

Izvor: zadovoljna.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti