Nešto vam želi reći: Pročitajte govor tijela vašeg psa

Piše: Redakcija

Ukoliko znate da rastumačite govor njegovog tijela, imate u rukama ključ za uspješnu komunikaciju sa vašim ljubimcem. Budući da psi ne govore ljudskim jezikom, govor tijela je onaj koji govori umjesto njih. Tumačenjem govora tijela psa možete procijeniti njegov stav i predvidjeti njegov sljedeći potez.

SAMOPOUZDANJE

Pas koji osjeća samopouzdanje, i nije zabrinut zbog sebe ili zbog vas stajaće uspravno sa visoko podignutom glavom i ušima. Njegova usta će biti tek blago otvorena i vrlo opuštena. Vaš ljubimac će u ovom slučaju lagano pomicati svoj rep i djelovati prijateljski raspoloženo.

SREĆA

Sretan pas će uglavnom pokazivati slične znakove kao i pas koji ima samopouzdanja. Jedina razlika je u laganom dahtanju, i u nešto veselijem mahanju repom. Sretan pas će djelovati zadovoljnije i spremnije za igru.

RAZIGRANOST

Svi znamo koliko psi znaju da budu razigrani. Kada su vašem psu uši podignite, oči pune sjaja, a rep onaj koji nekontrolisano ide lijevo-desno, znači da je on i više nego raspoložen za zabavu. Razigran pas će često pružati prednje šape ka naprijed, dizati glavu visoko i veselo mrdati zadnjim dijelom svog tijela.

UZBUĐENJE

Uzbuđen pas će većinom skakati i trčati unaokolo, dahtati i nerijetko cvileti. Oči će držati širom otvorene, a jezik će mu visiti preko vilice. Mnogi psi od uzbuđenja postanu hiperaktivni, pa skaču na svoje vlasnike i glasno laju. Previše uzbuđen pas može veoma lako postati anksiozan, zbog čega je potrebno da pronađete način da ga smirite.

ANKSIOZNOST

Uznemiren pas najčešće glavu drži spuštenu, i uši djelimično zabačene unazad. Također, može vam se činiti da uznemiren pas ima izbrazdane obrve. Pas koji pati od anksioznosti stoji u napetom stavu, sa uvučenim repom. Lizanje usana je takođe jedna od odlika uznemirenosti.

Izvor: Zenskimagazin.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti