Pitanja koja ne bi trebalo da postavite svom partneru čak i ako ste u dugoj vezi

Piše: L. M.
Iako ne postoje glupa pitanja, definitivno postoje ona koje ne bi trebalo postavljati, prije svega iz razloga što vas se ne tiču, a zatim i iz pristojnosti.

DA LI SAM JA BOLJA OD NJE?

Niko ne voli upoređivanja, a naročito ona koja se tiču bivših i sadašnjih ljubavi. Iz tog razloga izbjegavajte situacije u kojima postavljate pitanja „da li sam ja bolja od nje?, ili „da li ti je ona bila privlačnija od mene?“.

HOĆEŠ LI KONAČNO DA URADIŠ…?

Ako ste iznervirani zbog nedostatka motivacije vašeg voljenog, vrlo je vjerovatno da ćete ga pitati: „hoćeš li konačno da raspremiš garažu?“, ili „hoćeš li konačno da pošalješ svoj CV na otvoren konkurs?“. Ovakvim pristupom rizikujete da zvučite agresivno i da započnete svađu.

KOJI JE TVOJ PROBLEM?

Ako pitate svog partnera „koji je tvoj problem?“, to će vrlo vjerovatno da napravi problem među vama. Postavljanje ovog pitanja je ponižavajuće, i navešće drugu osobu da stane u svoju odbranu. Umjesto toga, jednostavno pitajte – da li je sve u redu, ili da li možete nekako da pomognete?

PITANJA KOJA SE TIČU BIVŠIH LJUBAVI

Sjetite se: radoznalost je ubila mačku. Pretjerana znatiželja po pitanju bivših ljubavi vašeg sadašnjeg dečka, može da okonča vašu vezu. Ovo ne znači da ne možete apsolutno ništa da pitate, ali je nužno da se zadržite samo na površnim pitanjima. Sve što može da utječe na vašu sadašnju vezu, vas se tiče i imate pravo da pitate (kao na primjer da li se još uvijek čuju), a sve ostalo zaobiđite.

SA KOLIKO OSOBA SI DO SAD SPAVAO?

Pitanja vezana za broj prethodnih partnera biste također trebali da zaobiđete. Odgovor vam se nikad neće svidjeti, pa je iz tog razloga prvenstveno nepoželjan. S druge strane ako je znatno veći od vašeg broja, osjećaćete se ugroženo. Pa opet i ako je znatno manji, pitaćete se – zašto, i da li vas možda laže? Od te brojke zaista nemate nikakvu korist, zato preskočite ovo pitanje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti