Kako slavni izgledaju s kilogramima viška? Novi trend prikazuje zvijezde puno debljima nego što jesu

Piše: Redakcija

Svi smo vidjeli koliki je postotak korištenja Photoshopa u manipulisanju tijelima kako bi modeli izgledali mršavije – postoji stotine Instagram profila posvećenih isključivo pokazivanju “idealnih ženskih tijela”. Dakle, kad je u pitanju upotreba Photoshopa, svi se možemo složiti da su što mršavija tijela obično željeni ishod, zar ne? No, ovoga puta Photoshop se koristi u svrhu novog trenda na obrnuti način. Pojavio se novi trend fotošopiranja gdje su slavne osobe uređene do te mjere da izgledaju puno deblje nego što jesu. Znamo, opsjednutost našeg društva vitkim ženskim tijelima ne poznaje granice. No, ovaj fenomen naišao je na brojne pohvale, a ljudi zagovaraju da je to ‘pozitivan’ potez jer pomaže krupnijim ženama da se osjećaju uključenima u medijski prostor u kojem se rijetko nalaze. A ako se i nađu onda ih uglavnom vrijeđaju i ismijavaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Light🕊 (@alexlight_ldn)

Istina je da krupnije i punije žene moraju biti uključene u sferu slavnih – na TV-u, filmu i u modnoj industriji još uvijek nedostaje žena plus-size proporcija u većem broju, no je li ispravno to poticati na ovakav način? Prava raznolikost je slavljenje stvarnih punijih tijela, a ne lažnih, dočaranih softverom za uređivanje!

Također, važno je napomenuti da, iako su Kyliene ruke, noge i trbuh povećani, njezino je lice i dalje vrlo vitko – slika se još uvijek uklapa u nerealne standarde ljepote za deblje ljude. Ona još uvijek ima ‘poželjno’ tijelo pješčanog sata – tip tijela koji se često koristi za predstavljanje plus-size žena u medijima iako zapravo nije reprezentativan za veliku većinu punijih žena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by So Much Art! (@art_and_lines)

Nije prvi put da vidimo kako se slavne osobe uređuju kako bi izgledale deblje – još 2015. španski umjetnik David Lopera postao je viralan zbog fotošopiranja slavnih osoba poput Kim Kardashian, Mile Kunis i Jennifer Lawrence u njihove deblje verzije i naširoko je bio hvaljen jer pokrenuo ‘osvježavajući’ trend.

No, ovaj debakl posebno dolazi do izražaja kada se angažuju  glumci koji nose debela odijela, a takav slučaj je nedavno bio na udaru kritika kada je Renee Zellweger predstavljena u debelom odijelu u nadolazećoj seriji ‘The Thing About Pam’, zajedno s protetikom na licu kako bi izgledala krupnija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by So Much Art! (@art_and_lines)

Postoji toliko nevjerojatno talentovanih debljih glumica – zašto nisu angažovane da igraju tu ulogu? Umjesto da imamo stvarnu glumicu za ulogu ili puniji ženski model na Instagramu, radije bismo vidjeli mršavu osobu koja na kraju dana može skinuti svoje “debelo odijelo” i dalje biti mršava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beau Monde (@beaumonde.nl)

No, to je također pokazatelj naše kolektivne opsjednutosti “idealnim” tijelom. Da nismo toliko usredotočeni na oblik i veličinu, ovaj trend koji osvaja internet ne bi ni postajao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by So Much Art! (@art_and_lines)

U idealnom svijetu, oblik i veličina tijela jednostavno bi bili neutralni dijelovi života. Svi oblici i sve veličine bili bi prihvaćeni bez pitanja ili bez komentara i ne bi nas zanimalo koliko slavna osoba ima kilograma ili je li se udebljala, ali mi ipak živimo u svijetu u kojem dominira uvjerenje da je mršavo tijelo najbolje što čovjek može postići.

Izvor: Miss7.24sata.hr

(Z. T.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti