Udovica Kobea Bryanta otkrila detalje kobnog dana: Za smrt supruga i kćerke nije saznala od policije

Piše: Redakcija

Košarkaški svijet s velikom pažnjom prati razvoj sudskog procesa koji je Vanessa Bryant (39) prošlog septembra podignula protiv Odjela šerifa okruga Los Angelesa zbog emocionalne boli i nemara prema njoj i trima kćerama nakon pogibije Kobea i Gianne u helikopterskoj nesreći u januaru 2020. Posebno šokantan detalj je da je nesretna žena za smrt supruga i kćerke saznala preko društvenih mreža.

Tokom službene izjave Vanessa je, naime, ispričala da joj je za pad helikoptera javila porodična asistentica, no bila je sigurna da su njen suprug i kćerka dobro jer joj je rekla da je od sedam putnika petero preživjelo. No, vrlo brzo na društvenim je mrežama počela primati izraze sućuti Kobeovih obožavatelja.

Podsjetimo, helikopter s Kobeom, njegovom kćerkom i još petero putnika, koji su to jutro 26. januara išli na utakmicu, malo prije 12 sati udario je u visoravan iznad kalifornijskog gradića Calabasas.

“Odmah sam uzela mobitel da nazovem svog muža. U tom trenutku nisam pomislila na najgore. Međutim, dok sam tako držala telefon u ruci, na zaslonu su mi počele iskakati obavijesti : “RIP Kobe. RIP Kobe. RIP Kobe”, stoji u Vanessinoj izjavi, koji je glavni dokaz u sudskom procesu. Kobeova udovica na ovaj se potez odlučila zbog objave da su službenici prve pomoći, koji su prvi stigli na mjesto nesreće, navodno dijelili neovlaštene i uznemirujuće fotografije poginulih putnika, između ostalog i njenog supruga i kćeri.

Mnoge je uznemirila i Vanessina ispovijest kako su ona i kćer Natalija, tada 16-godišnjakinja, u trenutku dok još nisu imale službenu potvrdu o pogibiji njihovih najmilijih, morale otići dati izjavu u najbližu policijsku stanicu, što je za obje bilo iznimno stresno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Bryant 🦋 (@vanessabryant)

“Pokupila sam Nataliju u školi i rekla joj da su tata i Gigi doživjeli nesreću. Cijelim putem do policijske stanice ponavljala sam joj da se ne brine jer su njih dvoje sigurno među petero preživjelih. Negdje oko 13:30 sati šerif okruga Los Angeles Alex Villanueva došao nam je reći da su oboje poginuli”, ispričala je slomljena udovica, koja je šerifa tada zamolila da osigura područje nesreće znajući da će mnogi Kobeovi obožavatelji pohrliti u Calabasas.

Iako su advokati ustanovili da fotografije nisu date medijima i nisu objavljene na internetu, udovica Kobea, koji je u trenutku pogibije imao svega 41 godinu, ustrajna je u svojoj namjeri da istinu istjera na čistac. Ako ni zbog čega, onda zbog njenih i Kobeovih kćerkica: Natalije, Bianke i Capri, koje su joj od tada najveća utjeha.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti