Šta pokloniti mami koja je nedavno rodila

Piše: I.J.

Majčinstvo je zasigurno jedna od najljepših, ali i najzahtjevnijih zadaća s kojima se jedna žena može susresti u životu. Svakoj mami, posebno onoj koja se prvi put ostvarila u ovoj najljepšoj životnoj ulozi dobro će doći mnoštvo poklona koje će iskoristiti. Ukoliko idite u posjetu novopečenoj mami, razveselite je sitnicom koja će joj izmamiti osmijeh na lice

 

JASTUK ZA DOJENJE

Dojenje je vrlo iscrpljujuće, a ukoliko mladoj mami želite olakšati taj posao, idealan poklon je jastuk za dojenje. Naime, on služi kao oslonac za bebu, što je odmah manje opterećenja za majčine ruke. A, ponuda dezena je šarolika, stoga možete odabrati onaj koji najviše ide uz majčin stil.

 

PRIBOR ZA HRANJENJE DJETETA

O prestanku dojenja odlučuje svaka majka za sebe i svoju bebu. No, ukoliko volite planirati unaprijed, idealan poklon je set za hranjenje koji će itekako iskoristiti.

 

SIPERAK S NEPROPUSNOM PODLOGOM

Siperčići su nešto za šta sve mame tvrde da ih nikada nema dovoljno. Ovu sasvim uobičajenu i prijeko potrebnu stvar možete učiniti zanimljivijom. Naime, postoje pamučni siperčići s nepropusnom podlogom od poliestera različitih dizajna koji će bebu zabaviti tokom hranjenja.

POSTELJINA

Krevetac, madrac i posteljina su veoma bitni faktori koji utječu na djetetov kvalitet sna, ali i njegov razvoj. Posteljina sa stopostotnim udjelom pamuka najbolji je izbor za djetetovo zdravlje. Mnoštvo interesantnih uzoraka i raznolikost boja je nešto što će vas baciti u slatke muke pri odabiru.

 

UKRASI ZA KREVETAC

Sigurnost djeteta je, naravno, najvažnija, no ne biste trebali zaboraviti ni estetiku. Svaka mama će se obradovati ako joj poklonite ukras za krevetac u obliku slonića ili psića. Također, ovakvi predmeti će biti divan detalj za sve one slatke dječije fotografije.

 

ORGANIZATOR ZA SJEDALICU

Organizator za sjedalicu je nešto što će roditeljima biti od važnosti, u njega možete staviti sitnice koje su neophodne za putovanje s bebom.

SET OPREME ZA BEBU

Jedan od idealnih poklona mladim roditeljima bit će i set opreme za bebu koji se sastoji od peškira s kapuljačom, dekica i pelena. Ovaj set će uveliko olakšati kupanje i proces nakon toga, a s obzirom na to da je dječija koža posebno osjetljiva, predmeti koji se nalaze u ovakvim setovima izrađeni su od pamuka i bambusovih vlakana.

 

SET ZA MAMU

Nakon trudnoće i porođaja mame se žele vratiti u formu i osjećati se svojima. Možete im pomoći ako im poklonite kozmetički set koji sadrži njihove omiljene proizvode poput kreme za lice, melema za usne, bombice za kupanje i gela za tuširanje. No, nemojte zaboraviti tate!

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti