Amara Stupac: Smršala sam 20 kilograma jer sam sebi prebitna

Piše: I.J.

Energična Amara Stupac iz Mostara svoju želju da animira sugrađane pretvorila je u zabavni, ali i poučni format na društvenim mrežama simboličnog naziva „Ja sam bitna“.

Svakodnevno objavljujući razne životne anegdote nasmijava brojne pratitelje na društvenim mrežama.

Ova Mostarka je izgubila 20 kg, a svoju transformaciju objavila na Facebooku istaknuvši kako je briga o zdravlju ono što svima mora biti na prvom mjestu. Svojim primjerom, kako se ipak može „probušiti“ kašika, želi motivirati i druge na životne promjene.

-Možda budem nekom motivacija! Oduvijek sam voljela sebe. Pokazala sam to i kroz javne nastupe, nekad sam se znala našminkati, a nekad bez kapi šminke, raščerupane kose i u gumenim čizmama se pojaviti. Za mene je uvijek ono što je u glavi i što izlazi na usta najbitnije. Pokušala sam kroz javno mjenje i društvene mreže uvijek reklamirati samopouzdanje. Na osnovu poruka koje sam dobijala i dobijam , znam da sam uspjela mnogima, nekako, na moj specifičan način, preko kamere taj osjećaj usaditi u njihove živote. Moje poruke nikad nisu birale nit vjere nit nacionalnost, samo i isključivo ŽIVOT. Upravo radi te riječi sam se i odlučila uraditi nešto za sebe i svoje zdravlje. Vidite kad volite sebe i želite da živite, kako godine idu postajete iskreniji prema sebi i životu. Pa tako sam se odlučila za promjene nakon dvije stvari : prva, čula sam da ljudi bliski mojim godinama imaju probleme sa šećerom i masnoćom i piju lijekove, a ja se bojim zubara, a kamo li doktora.. druga ,kako Brega kaže stavi mi dobru sliku, a ispod napisi supak, e pa upravo kad sam ugledala svoju sliku u „Azri“ , rekla sam sebi u povjerenju, Amara vakat rezat klopu. Ko mi je god blizak zna da uvijek kuham, i da su na mom šporetu konstantno dvije šerpe u fazi krčkanja i mislili su neću izdržati. Ali moj karakter i odlučnost su pokazali nesto sasvim drugo. Nije mi bilo problem nastavit sa krčkanjem, samo sam smanjila obroke. I rezultat je 20 kg manje i aBd još ću 10. I želim da budem dokaz da nisu potrebne tune stekovi u sobu od ljutog manga, i nekve skupe dijete, te nekvi skupi nutricionisti. Možete i kalje, samo smanjiti porcije. Kažu teško prve hefte, nije. Sve je u glavi i stavu prema sebi i životu. Nisam bitna, sebi sam prebitna – napisala je Amara u opisu fotografije, a prijatelji i pratitelji su je zasuli lavinom oduševljenih i ohrabrujućih komentara.

 

Pročitajte još