Brend Ba.Riba ostvaruje izvanredan uspjeh na tržištu za procesuiranje pastrmke

Piše: Marketing

Iz srca rijeka Neretve i Bune do vašeg stola

Riba je puna nutrijenata koji su ključni za zdravo starenje, kao što su visokokvalitetni proteini, jod, selen i cink. Vitamini poput B12 i D, neophodni su za zdravlje mozga i kostiju. Ali, možda najvažnije kod ribe je to, što je najbolji izvor zdravih omega-3 masnih kiselina.
Svjetska istraživanja su pokazala da omega-3 smanjuju nastanak krvnih ugrušaka, koji mogu izazvati srčani ili moždani udar, jer sprječavaju lijepljenje krvnih pločica, također snižavaju trigliceride – masnoće koje se mogu akumulirati u arterijama, smanjuju krvni pritisak i upalu, te povećavaju nivo dobrog holesterola.

Najčešća riba koja se pojavljuje na jelovnicima restorana i u ribarnicama je pastrmka. Bogata je hranjivim tvarima, nudi niz zdravstvenih prednosti i ima malo žive, što je čini sigurnim dodatkom vašoj ishrani. Vodeća kompanija u BiH koja se bavi proizvodnjom dimljene ribe (losos-pastrmke) je TE Produkt, a njihov brend Ba.Riba već je ostvarila izvanredan uspjeh na tržištu, od svog nastajanja, 2014. godine. Primarna aktivnost Ba.Ribe je procesuiranje pastrmke. Primjenom savremenih HCCP standarda sigurnosti hrane, osiguravaju vrhunski kvalitet svojih proizvoda, koji prepoznaju zadovoljni kupci, čiji broj se popeo na preko 100 raznih profila kao što su restorani, hoteli, i specijalizirane prodavnice prehrambenih proizvoda.

Kako su nam kazali iz Ba.Ribe, dimljenje je jedan od najstarijih načina očuvanja hrane, i njihov tradicionalni način dimljenja ribe daje finalni rezultat koji prevazilazi sva očekivanja. Njihovi proizvodi su poznati po svojoj punoći okusa i raskošnoj aromi dimljene ribe. Od posebno odabranih jedinki pastrmke, proizvode gotove filete, koje ručno obrađuju za savršen hladno ili toplo dimljeni finalni proizvod.
Riba koju prerađuju se uzgaja u srcu rijeka Neretve i Bune, uz kvalitetne metode uzgoja, o čemu svjedoče i certifikati o mogućnosti izvoza navedene ribe u zemlje Evropske unije. Dobavljači od kojih nabavljaju ribu su poznati i kvalitetni uzgajivači pastrmke u Hercegovini, LAKS d.o.o. i Salmon d.o.o.

– Pratimo proces uzgoja ribe po veoma strogim standardima koji zahtijevaju pažljiv način prerade i dimljenja ribe. Posjedujemo vlastiti pogon za preradu i dimljenje pastrmke kako bismo osigurali vrhunski kvalitet. Naša strategija se ogleda u tome da održimo kvalitet u proizvodnji i distribuciji proizvoda, kroz kontinuiran organski rast – ističu iz Ba.Ribe, dok nam govore da se boja postiže nekoliko mjeseci. Kad se riba dostavi u pogon, ona se čisti, marinira sa solju i šećerom, i stoji u marinadi 48 sati. Nakon toga se radi dimljenje, toplo ili hladno. Toplo se radi na temperaturi od 70 stepeni, oko sat i pol, a hladno oko tri sata na temperaturi od 30 stepeni Celzijusa. Nakon dimljenja se pakuje, vakumira i etiketira i spremna je za isporuku.
Slogan ove kompanije je: „Sve su ribe ribice, samo je Ba.Riba prava riba“.

Sve specijalitete ovog brenda možete ispobati u sarajevskom restoranu „Goool“ s tradicijom preko 40 godina, koji se nalazi na adresi Zmaja od Bosne 76, 71000 Sarajevo, BiH.






 

Više na webu: www.bariba.ba

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti