Georgina Rodriguez, zaručnica Cristiana Ronalda: Od ružnog pačeta do najpoželjnije ljepotice

Piše: L. M.

Cristiano Ronaldo tokom svoje dugogodišnje nogometne karijere osvojio je mnoštvo titula, priznanja i nagrada. Jedan je od najboljih nogometaša, ali i sam kaže da je njegov najveći uspjeh to što je osvojio srce lijepe Georgine. Par je svoju ljubavnu priču počeo 2016. godine. Od tada Georgina je došla u centar pažnje svjetske javnosti, a krasila je i brojne naslovnice. Za njenu životnu priču su se zainteresirali svi mediji, ali ta priča nije nimalo lijepa.

Od ukupno četvero djece, Ronaldo s Georginom ima jedno, Alanu Martinu, dok je troje dobio vantjelesnom oplodnjom partnerki. Slavni par je nedavno objavio sretnu vijest, da je Georgina trudna drugi put, te da očekuju blizance.

Siromaštvo

Georgina Rodriguez rođena je 27. januara 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španije, u blizini granice s Francuskom. Njena majka je Španjolka, a otac Argentinac. Kao dijete željela je da bude balerina, ali roditelji nisu imali dovoljno novca za školovanje. Njen otac Jorge, koji je preminuo 2019. godine, bio je bivši nogometaš koji je odslužio deset godina zatvorske kazne zbog dilanja droge pa su se mala Georgina i starija sestra Ivana našle same s majkom i bez mnogo čega. Kada je shvatila da svoje snove neće moći da ostvari zbog loše finansijske situacije u domu riješila je da se oproba u modnoj industriji kroz maloprodaju. Nakon što je postala punoljetna preselila se u veći grad Huesca koji se nalazi blizu njenog rodnog mjesta. Njena majka poginula je u automobilskoj nesreći nakon koje se Georgina zaposlila kao konobarica u lokalnom restoranu, a zatim je otišla u Englesku, kako bi bila čistačica, dadilja, te završila studije engleskog jezika. U Španiju se vratila sa znanjem engleskog jezika, diplomom i iskustvom, te se preselila u Madrid, no još je trebala novac i tako se zaposlila u „Gucci“ butiku.

Ljubav na prvi pogled

Georgina Rodrigez je bila prodavačica u ekskluzivnom butiku s plaćom više od 300 eura sedmično, te iz dana u dan svoj posao obavljala potpuno savjesno, sve dok u butik nije ušao njen princ na bijelom konju.

– Njena ljepota i tijelo su mi odmah zapali za oko – rekao je jedne prilike Cristiano Ronaldo, dok je ona priznala da je po prirodi jako sramežljiva te da se tresla pred njim. To je bila ljubav na prvi pogled. Cristiano i Georgina su neko vrijeme svoju ljubav krili od očiju javnosti. Iako je više puta bila viđena sa slavnim nogometašom, Georgina je tada bila potpuno anonimna djevojka, te niko nije znao šta ona radi s tako velikom zvijezdom. Poznato je da je do tada Cristiano ljubio jedne od najljepših svjetskih modela poput Irine Shayk i Kim Kardashian. Međutim, i sam nogometaš je više puta istakao da je Georgina njegova najveća ljubav, te da je jedino s njom shvatio šta znači riječ ljubav.

Baš kao Ronaldo i Georgina je potekla iz vrlo siromašne porodice, međutim, uvijek je bila ambiciozna i nikada nije odustala od svojih snova. Na kraju balade, uspjela je ostvariti sve svoje želje, čak i više od toga.

Majčinstvo

Ono što je Ronalda najviše oduševilo kod Georgine jesto što je s mnogo ljubavi prihvatila njegovo troje djece koje je dobio sa surogat majkama, te je danas ona njima baš poput prave majke. I sama Georgina je više puta govorila o tome kako je presretna što sa svojim partnerom ima četvero djece, te da planiraju svoju porodicu obogatiti sa što više članova, jer su za njih djeca i porodica jedina sreća. Sada im se ta želja i ostvarila, kada očekuju blizance.

Ne obazire se na negativne komentare

Postoje i oni koji o Georgini nemaju riječi hvale, te kažu kako je postala umišljena nakon veze s Ronaldom.

– Kada sam se rodila, bila sam ružno pače, niko nije vjerovao da ću biti ljepotica. Uvijek su mi to govorili. Sebe volim ovakvu kakva jesam, niko nije savršen. Mnogo sam radila na sebi, na ostvarenju svojih snova, tako da neki misle da sam bogata od rođenja. Radila sam na sebi i napredovala – rekla je Georgina jedne prilike te izazvala podsmijehe zbog činjenice da veći dio tog uspjeha duguje svom izabraniku i njegovom utjecaju. Međutim, ljepotu joj niko ne može osporiti.

– Zavist je osjećaj koji uništava ljude, jer ih ispunjava mržnjom i gorčinom. Da, ne vole me mnogi, ne vole ni Cristiana, zavist će ih ubiti jer sam bogata – zaključila je Georgina.

Zašto nisu vjenčani?

Iako grde porodicu, par nije vjenčan. Ovo je uobičajeno u očima i zapadnjaka i Sjedinjenih Država, gdje rađanje djece nije vezano zakonskim bračnim statusom. Međutim, Georgina Rodriguez ima svoje razloge zašto se nije udala za osvajača pet trofeja Zlatne lopte. U intervjuu za italijanske medije Mediaset , 27-godišnja manekenka priznaje da se planira udati za Ronalda. Međutim, za sada će se prvo fokusirati na podizanje njihove djece.

– Brak je uključen u naše životne planove. Međutim, sada imamo druge planove za budućnost. Moramo da brinemo o našoj djeci i još smo fokusirani na to – kazala je i dodala: „Uvijek se nadam da ću biti sretna žena sa svojim mužem, svojom djecom, i to je ono što želim“.

Za Ronalda uvijek ima samo riječi hvale i nema sumnje da je riječ o pravoj ljubavi.

– Volim ga, čuvam ga, obožavam ga, divim mu se, on je jako dobra osoba. Sretna sam što dijelim život s Cristianom Ronaldom.

Georginine riječi nisu bile bez osnova. Godine 2017., Ronaldo joj je poklonio dijamantni prsten od pet karata, vrijednosti 232.000 funti. Ronaldo, također, svakog mjeseca daje „džeparac“ Georgini Rodriguez, jer je, navodno, zbog njega prestala da radi i bude moderna domaćica. Prema izvještajima „The Suna“, mjesečno joj uplaćuje 80.000 funti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti