Probudimo scenu zajedno: Bliži se finale online muzičkog takmičenja “Days Covers”

Piše: Redakcija

“Days covers” je prvo bosanskohercegovačko online takmičenje u pjevanju, a odvija se putem društvene mreže Instagram gdje je kroz prvi krug okupilo 100-tinu mladih muzičara koji su predstavili svoja znanja i umjeća kroz video snimke u trajanju od jedne minute. Kroz drugi krug imali smo prilike poslušati 50 takmičara kroz video snimke u trajanju od jedne minute dok se treći krug takmičenja odvijao putem YouTube kanala “TV Society DAYSgdje je 25 takmičara izvodilo svoje numere za prolazak u finalni krug takmičenja u kojem će šest finalista dobiti tekstove pjesama od strane mladih bosanskohercegovačkih tekstopisaca uz zadatak da urade potpuni aranžman pjesme i muzičke podloge koju će izvesti u studiu generalnog sponzora takmičenja “Mass Covers. Stručni žiri takmičenja ocjenjivat će izvedbe i proglasiti tri pobjednika koji osvajaju svoj novi singl uz snimanje muzičkog spota.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 📀 Days Covers 📀 (@days.covers)

Cilj takmičenja je povezivanje mladih nada muzike i književnosti u svrhu buđenja bosasnkohercegovačke muzičke scene.

Takmičenje je izrodilo brojna nova poznanstva i lijepe saradnja. Jedan takav primjer saradnje dvoje takmičara izmamio je mnoge simpatije i impresije, a riječ je o kantautoru i pjevaču iz Širokog Brijega, Kristijanu Penaviću i mladoj pretalentovanoj pop pjevačici iz Brčkog, Enidi Mulamujić poznatijoj kao Nida Mars. Njih dvoje svoj susret u Sarajevu ovjekovječili su zajedničkim perfomansom izvodeći pjesmu Dine Merline “Jel Sarajevo gdje je nekad bilo” posvetivši je vječom gradu lijepih susreta i novih početaka.

Organizator takmičenja je društvena neformalna platfroma “Coffee Days” vođena misijom da potencira, inicira te implementira projekte koji doprinose društvu te mladima omogući poticaj, podršku, promociju i afirmaciju sa ciljem promicanja slobodnog, kreativnog i kulturnog izražavanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 📀 Days Covers 📀 (@days.covers)

Aldin Avdić, kreativni direktor platforme za naš portal kazao je:

“Radeći na platformi “Coffee Days”, te kroz projekat “Sve te priče” , “Days Covers” i kroz razvoj naše nove priče “TV Society DAYS” upoznao sam pregršt genijalnih ljudi koji svojim entuzijazmom, voljom i talentom zrače nepokolebljivom voljom za ostankom i opstankom u Bosni i Hercegovini. Ovo je sjajna prilika za mlade muzičare kako bi predstavili i unaprijedili svoja znanja i talente koje stiču kroz formalno i neformalno obrazovanje ali i proširili svoja poznanstva u cilju stvaranja novih tonova jer na koncu, ovu državu ne čine samo prirodne ljepote već i posebni ljudi.”

Takmičenje je počelo 21. Juna, koji je ujedno činio prvi dan 21. ljeta u 21. vijeku i obilježio se kao svjetski dan muzike, dok će 21. juna 2022. godine biti predstavljene pobjedničke numere kroz oficijelni YT kanal “TV Society DAYS” koji će ujedno predstavljati zvanični početak nove priče “Coffee Days” platforme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 📀 Days Covers 📀 (@days.covers)

Takmičenje je namjenjeno svim ljubiteljima dobrih tonova, te kroz treći krug takmičenja svi zainteresovani imaju priliku podržati takmičare i učestovati u glasanju dok će stručni žiri kojeg čine tri vrsna poznavalaca muzike i pjesništva kroz jedinstvene formulare ocjenjivati takmičare.

Uplovi u svijet muzike:

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti