Neslihan Atagul je zbog teške bolesti imala samo 45 kg, a sad izgleda bolje nego ikada

Piše: S.P.

Kad se turska glumica Neslihan Atagül (29) zbog teške crijevne bolesti onesvijestila na setu serijala “Ambasadorova kći” i nakon 36. epizode zauvijek napustila snimanje,  publika je bila jako zabrinuta za njeno zdravlje i izgled.

Ostala je bez snage, izgledala blijedo i ispijeno, spala je na 45 kilograma i činilo se da će njen oporavak od sindroma propusnosti crijeva, zbog kojeg u krvotok ulaze štetne tvari poput bakterija, virusa i toksina, trajati dugo. Tako je zaista i bilo. No danas lijepa glumica izgleda bolje i sretnije nego ikada, a publika jedva čeka da je vidi u nekom novom projektu.

Neslihan smo već imali priliku gledati u serijama “Bit ćeš moja” i “Pitanje časti”, u seriji “Ambasadorova kći” se pojavila kao odvažna, ali i nesretna ljepotica Nara.

Rođena je 1992. godine u Istanbulu. Porodica joj nije bila bogata, otac joj je radio kao vozač, a majka je bila kućanica te je odlučila svoju kćer progurati kao modela i poslala je njen portfolio raznim modnih agencijama. Do svoje 14. godine Neslihan je snimila brojne kampanje za turske brendove, što joj je donijelo i prvu ulogu u turskom filmu “Prva ljubav” 2006. godine. Uloga ju je vinula među zvijezde i od tada je glumila u brojnim drugim turskim filmovima i serijama te je za svoj rad nagrađivana.

Lijepa Turkinja, koju na Instagramu prati više od 12,5 miliona ljudi, supruga je još jednog turskog glumca koji je dobro poznat domaćoj publici. Radi se o Kadiru Dogulu, kojega smo imali priliku gledati u serijama “Nauči me voljeti” i također “Pitanje časti”, tokom čijeg su se snimanja njih dvoje i zaljubili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kadir Doğulu (@kadirdogulu)

Par se vjenčao 2016. godine na obali Bosfora, a nakon raskošnog vjenčanja medeni mjesec proveli su na Maldivima.

Zanimljivo je da im se na vjenčanju nepozvan pojavio još jedan popularni turski glumac Burak Özçivit, koji je s Neslihan glumio u seriji “Bit ćeš moja” i koji joj je bivši dečko.

Neslihan i Burak slovili su za najbolji i najtraženiji glumački par Turske, no ona ga je kasnije u medijima ismijala i rekla da uopće nema talenta, što je narušilo njihov inače dobar odnos nakon prekida.

U nastavku pogledajte kako glumica izgleda sada nakon teškog oporavka.

Pročitajte još