Prestala sam dojiti nakon tri mjeseca: Sretna mama je najbolji dar bebi

Piše: Redakcija

Iako nije uvijek lako, svi znamo da su prednosti dojenja prilično impresivne. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje do šestog mjeseca, nastavak dojenja do dvije, tri godine uz drugu hranu, a u redu je da potraje i kroz četvrtu i petu godinu djeteta, ako to djetetu treba.

Međutim, mogu li se ove preporuke primijeniti za svaku mamu i bebu? Mame iz različitih razloga prestaju dojiti i često zbog toga doživljavaju negativne komentare. Baš zbog tog pritiska mnoge od njih ne žele razgovarati o dojenju pa je zanimljivo iskreno i javno priznanje američke reality zvijezde Cameran Eubanks da je nakon tri mjeseca prestala dojiti jer je odlučila “penzionisati grudi”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameran Eubanks (@camwimberly1)

– Danas sam odlučila prestati dojiti. Dojila sam skoro tri mjeseca i sada sam odučila penzionisati svoje grudi. Dok pišem ovo nadam se da će i druge mame osjećati manje usamljeno. Vidite, ja ne prestajem dojiti zato što više nemam mlijeka ili zato što sam bolesna. Prestajem zato što sam tako planirala. Moj izbor, napisala je mama Cameran na svom Instagram profilu u siječnju.

Cameran je odlučila javno izreći svoju odluku koja je dobra za nju.

– Znam da ćete mi sada držati predavanje i osuđivati me, ali to mi ne smeta. Trebam slobodu zbog svog duševnog zdravlja, a bočica i formula će mi to dopustiti. Niste loša mama ako vam se dojenje ne sviđa. Sretna MAMA je najbolji dar koji možete dati svojoj bebi (to je barem moje mišljenje), napisala je u svom postu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameran Eubanks (@camwimberly1)

Njezin post izazvao je velike reakcije, hiljade žena je stavilo svoje komentare, a mnoge od njih su i priznale da mrze dojenje, ali jednostavno ne žele to reći javno. Nedavno je i glumica Jessica Alba objasnila zašto je prestala dojiti treće dijete.

– Osjećala sam se kao da je htio da dojim 24 sata na dan, što je itekako velik izazov kada se pokušavate vratiti na posao i imate problema s mlijekom, objasnila je Jessica, mama dvije djevojčice i dječaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameran Eubanks (@camwimberly1)

Izvor: miss7mama.24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još