Mame objavljuju stvarne slike tijela nakon porođaja uz snažne poruke

Piše: Redakcija

Pritisci društva i okoline često su preveliki. Nametnuti standardi ljepote kojima svjedočimo putem oglasa i društvenih medija pred nas, žene, vrlo često stavljaju nerealna očekivanja. Samouvjereno gledanje u objektiv fotoaparata, nažalost, može biti zastrašujuće – posebno nakon trudnoće i porođaja, ali nešto se mijenja.

U moru fotografija uređenih do savršenstva, na društvenim mrežama se u posljednje vrijeme pojavljuje i jedna nova stvarnost. Mame ponosno pokazuju svoja tijela, sa svim nesavršenostima. Na Instagramu majke ponosno objavljuju neretuširane slike, a njihove poruke su snažne i inspirirajuće. Potpuno je normalno da se tijelo u trudnoći mijenja, a jednako tako će i tijelo nakon porođaja biti drugačije.  Posebno nam se svidjela poruka mame dvoje djece. Njenu poruku prenosimo u nastavku.

– Prestanite govoriti ženama da će na kraju vratiti svoje tijelo. Jer ja ne osjećam da sam ga ikada izgubila. Drugačije je, ali uprkos ožiljcima i strijama, ovo je moj omiljeni izgled do sada. Moje tijelo je stvorilo dvije bebe – i njihov je život došao sa strijama, malo opuštene kože, ožiljkom na trbuhu i izbočenim pupkom. Ali zar to nije zapravo lijepo? Trajni dokaz onoga što je moje tijelo učinilo – tijelo koje sam oduvijek imala i koje imam i sada. Nemam što “vratiti”. Već sam dobila što sam željela i puno više od toga, a moja su djeca itekako vrijedna ovog trbuha.

Mnoge druge žene je ohrabrila ova poruka te su i same odlučile podijeliti stvarne trenutke majčinstva. Nekoliko njih izdvojili smo u nastavku.

Izvor: miss7mama.24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti