Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom, pa postale majke u isto vrijeme

Piše: Redakcija

Kada očekujete bebu, uvijek je lijepo imati prijateljicu koja je također trudna, pa zajedno dijelite i trudnička i prva majčinska iskustva… makar to bila i jedna draga maca.

Lauren Maners voli životinje i često volontira i trudi se pronaći dom napuštenim životinjama kojima je potrebna ljubav. No, kada je prošle godine bila trudna, odlučila je pauzirati od volontiranja i posvetiti se svojoj trudnoći i majčinstvu.

No, sudbina je imala druge planove. Već je bila u poodmakloj trudnoći kada su Lauren i njen suprug Kainan pronašli mačku lutalicu. Buduća mama je prepoznala da je mačka skotna, a kako joj nije uspjela pronaći novi dom, ona i suprug su je odlučili udomiti.

– Nisam je mogla jednostavno ostaviti na cesti, znajući da će uskoro imati male mace, rekla je Lauren. Vidjela sam da je u lošem stanju i osjećala sam neku vrstu povezanosti s njom jer smo oboje bile u visokom stepenu trudnoće, rekla je za The Dodo.

– Pratila bi me svuda gdje bih išla, a ujutro je voljela sjediti vani sa mnom u našem vrtu. Puštala me je da joj mazim trbuh, opisuje Lauren.

Dvije nove prijateljice zajedno su prolazile kroz iskustvo trudnoće, a Lauren se našalila na svome Twitteru kako su osnovale ekskluzivni ‘Klub trudnih cura’.

Prolazile su sedmice, a obje su se trudnice spremale za porođaj – iako su im trudnoće različito dugo trajale, pokazalo se kako im se poklapaju termini porođaja. Konačno, Lauren je rodila prekrasnu djevojčicu po imenu Kylie, a nakon povratka iz bolnice, otkrila je još dobrih vijesti – i nevjerovatnu podudarnost – Dove se okotila!

Iako nije sigurna u koje je tačno vrijeme Dove okotila svojih šest mačića, Lauren vjeruje da se to možda dogodilo isti dan. Nakon nekoliko mjeseci, Lauren je pronašla dom svim mačićima, a Dove je udomila njena bliska prijateljica, tako da i dalje viđa svoju trudničku ‘prijateljicu’.

Izvor: roditelji.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti